post

Jongens A verloren in bekerfinale

Afgelopen zaterdag 13 mei speelde ons Jongens A de bekerfinale tegen Orion.

Met de volgende kanjers werd de finale aangegaan:
De jarige Mats Klein Teesink, Nick Snippers, Nick Muntendam, Sieger Louwrink en Sander Geersen van jongens A1.
En Koen Hampsink en Tom de Groot vanuit Jongens A2.

De sfeer in de zaal zat er goed in. Een DJ vulde de zaal met lekkere muziek en we mochten gaan spelen op het centercourt

De eerste set kwamen we niet goed in ons spel. We maakten teveel fouten en verloren kansloos met 11-25. De tweede set herpakten we ons. We legden de druk bij de tegenstander en wonnen de set verdiend met 25-21. Gelukkig kwamen we beter in ons spel. We serveerden goed en zetten zo Orion onder druk. Maar aan onze kant werd er te weinig initiatief genomen. Te veel misverstanden en de pass was niet goed genoeg. We konden te weinig tot een goede aanval komen en verloren de derde set met 20-25.

We beseften dat het nu moest gebeuren. We kwamen helaas ver achter in de vierde set, maar kwamen langzamerhand weer keurig terug en stonden uiteindelijk met 18-18 naast Orion.
Na hun time-out ging het aan onze kant helaas helemaal mis en stapelden we fout op fout. Voor we het wisten stond het 20-25 en was het over en uit.

Natuurlijk was er de teleurstelling maar ook de wetenschap dat wij toch maar de finale hadden gespeeld en tweede waren geworden. Met een volledig team had er zeker meer in gezeten.
De 7 kanjers die speelden konden echter na afloop van de finalewedstrijd hun welverdiende medaille in ontvangst nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.