JB ook naar halve finale NOJK!

Zondag 29 januari kreeg JB de kans om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde en die kans hebben we gepakt!

Het jonge team van JA aangevuld met twee jongens die we kennen van de RTC trainingen uit Almelo mocht de eerste wedstrijd tegen Twente 05, het sterk op elkaar ingespeelde scholenteam uit Enschede. Wijzelf hadden twee keer getraind en een oefenwedstrijd tegen H3, die we maar nipt verloren met 3-1!, in onze benen. Dus het was even zoeken in onze afstemming. Maar dat was eigenlijk niet eens echt de uitdaging. De pass lag niet en kwam niet…en dan wordt het lastig de bijna 3×2 meter aan het net te bereiken.. Deze wedstrijd verloren we ondanks alle pogingen van ons dubbel coach duo die er zowel mentaal als tactisch er alles aan deed de concentratie te verhogen.

De tweede wedstrijd was tegen Devoko uit Denekamp. Dit team had 6 spelers waarvan we er drie kennen dus dat was zowel een wedstrijd voor de eer als voor de gezelligheid. En omdat we ze kenden, wisten we ook hoe we hun sterkste aanvaller konden neutraliseren waardoor het team opeens sterk in aanvalskracht verminderde. Dit keer lag de pass wel goed en konden we beide sets naar ons toe trekken.

En daarmee was de missie bijna geslaagd.. we stonden met 1 been in de volgende ronde. Het was nu even afwachten wat Devoko, die ook al van Pegasus had verloren, tegen Twente 05 zou doen. In de eerste set was het nog echt heel even spannend en wisten we niet goed voor wie we nu waren, voor onze vrienden uit Denekamp of voor de tegenstander omdat we dan naar de halve finale mochten? Op het laatst zette Twente toch door en was het stiekum feest op de tribune.

In een roes van veiligheid maar ook in een drive om er nog een tweede plek uit te slepen begonnen we scherp tegen Pegasus. Het liep soepel en als vanzelf en al snel stonden we met 10-4 voor. Maar toen…toen kwam er een opslag van Pegasus en die kregen we maar niet onder de knie en was de voorsprong weg, foetsie. Bij 11-10 voor Pegasus herpakten we ons weer maar de mentale klap was uitgedeeld waardoor we de set verloren. De tweede set verliep met horten en stoten en ook hier was de winst wel in zicht maar lieten we het lopen op de pass. Helaas verloren maar wel een derde plek en een halve finale op 18 februari voor ons in Harderwijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.