post

Heren1 Apollo 8 pakt 1 e punt

Afgelopen zaterdag speelde heren 1 zijn 1 e uitwedstrijd van deze competitie en wel in de Scheg in
Deventer tegen het lokale Avior. Bij Apollo 8 stonden 2 jeugdspelers op het wedstrijdformulier om
ervaring op te doen. Maarten Moldovan en Seb Dijkmans genoten volop van de hun geboden kans en
zagen vanaf de zijlijn toe. Het doel om een positief leereffect te bereiken en hen te motiveren voor
de toekomst werd volledig behaald. Beiden talenten genoten enorm van de aanwezige ambiance.

De 1e set startte gelijk opgaand, dan stond Apollo 8 een paar punten voor, dan Avior. Apollo 8 kwam
op een voorsprong van 19-16. Vervolgens raakte de ploeg van coach Henk Goor de weg kwijt en
werden in 3 rotaties 9 punten gescoord door de mannen uit Deventer; verlies 22-25.

In de 2e set startte Apollo 8 opnieuw goed. Het bleef aan de goed kant van de score. Ze kwamen
echter niet helemaal los. Bij de stand 10-10 nam Avior het initiatief over. Inmiddels had Apollo 8 al 3
directe punten door een foutopslag ingeleverd. De mannen uit de Koekstad liepen 4 punten uit, 14-

Vervolgens kwam Coen Verschuur aan opslag. Avior wist zich geen raad met zijn geplaatste
opslag. Maar liefst 5 punten op rij werden er door Apollo 8 toegevoegd; stand 19-18. Door foutieve
keuzes in aanval en een fout kwam Avior weer op voorsprong. Apollo 8 knokte zich terug tot 22-22.
En opnieuw konden de big points niet verzilverd worden en wonnen de mannen van Avior opnieuw
met 22-25 de set.

Ook de 3e set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Apollo 8 nam brutaal met 7-4 een
voorsprong. Deze werd echter net zo snel weer ingeleverd. Toch bleef het initiatief bij de mannen uit
Borne, voorsprong 13-9. Helaas kon Apollo niet doorzetten en kwamen bij zelfs op achterstand van
17-18 na opnieuw een serie punten van Avior op rij. Dit keer rechtte Apollo 8 de rug en ondanks een
2-tal foute opslagen behielden zij de 22-21 voorsprong. Dit keer werd de set keurig afgemaakt en
ging de winst met 25-21 naar Borne. De 1e competitiepunt was binnen.

Ook de 4 e set startte net als de andere sets gelijk opgaand. Dan weer Apollo 8 op voorsprong dan
weer Avior. Op de stand van 12-11 kwam Apollo 8 nog 1x op voorsprong. Zij kregen vervolgens 2
series van 4 punten tegen en de set en dus ook de wedstrijd was gespeeld, verlies 18-25.

Komend weekeinde spelen de mannen van Apollo 8 tegen Veracles uit Groningen. Tijdens het
toernooi hadden de mannen uit Borne weinig in te brengen. Het team van coach Henk Goor is
groeiende. Het is dus een mooi moment om in de Veste om 17.00u te komen kijken of de mannen
progressie gemaakt hebben. Het belangrijkste van alles is dat we ons zelf belonen. De weg omhoog is