post

Heren 1 Apollo 8 verliest van zichzelf

Afgelopen zaterdag, 18 september, startte de Bornse heren de competitie seizoen 2021-2022. In de voorbereiding waren wisselende resultaten behaald en was de boodschap duidelijk. Hard werken om de bal om de juiste manier bij de spelverdeling krijgen en de aanval afmaken. De tegenstander was VVH uit Harderwijk.

De Bornse ploeg kwam goed uit de startblokken en nam direct een voorsprong van 3 punten. In de middenfase kwam VVH weer gelijk. Vervolgens pakt Apollo 8 opnieuw de voorsprong. Helaas ging ook deze net zo gemakkelijk weer verloren. In de eindfase werd het gemis van een goede service-pass duidelijk en pakte VVH met 5 punten op rij de setwinst, 20-25.

De 2e set startte spelverdeler Youri Bals aan het net en Apollo 8 liep uit naar een 8-2 en een 13-7 voorsprong. VVH rechte de rug en kwam in 3 rotaties terug tot op 2 punten. Door een goede serve serie van Youri Bals liep Apollo 8 weer uit naar 19-13. In 3 series van 3 tot 4 punten achter elkaar verloor Apollo 8 ook deze set en wel met 22-25.

Om de passlijn te versterken kwam invaller Tijmen Reinders binnen de lijnen. Ondanks de verbetering van de pass wisten de mannen van Henk Goor moeilijk tot scoren te komen. In de verdediging waren er veel misverstanden. Het spel golfde op en neer. VVH pakte drie punten voorsprong en lieten dat niet meer los. Apollo 8 probeerde wel iedere keer terug te komen. De foutenlast lag echter te hoog, setstand 20-25 voor VVH.

In de 4e set begon Apollo 8 weer goed, voorsprong 7-5, Harderwijk kwam weer terug tot 9-9 en toen was de weerstand van Apollo 8 gebroken en kon VVH relatief eenvoudig ook deze set winnen met 18-25 en daardoor de wedstrijd met 4-0.

Door de hoge foutenlast in zowel serve, aanval en de service-pass maakten de mannen van Apollo 8 zelf de meeste punten voor de tegenstander. Het opzetten van een nieuwe passlijn zal tijd kosten. Er wordt hard gewerkt. De heren van Apollo 8 moeten leren dominanter te spelen en minder achterover te leunen en de tegenstander het spel te laten maken. Ook deze wedstrijd heeft laten zien dat het kan, dat het er in zit. De mannen moeten dat een set lang vol houden en zo zelf meer afdwingen.

Volgende week is heren 1 van Apollo 8 vrij.