Heren 1 Apollo 8 maakt progressie en pakt een punt

Vier weken geleden speelden de ploegen ook tegen elkaar op het voorbereidingstoernooi.
De mannen van Apollo 8 werden daar compleet weggespeeld. Afgelopen zaterdag in leek
het bij de start van de 1 e set dezelfde kant op te gaan. In twee rotaties was de stand al 9-2
voor Veracles. Vervolgens nog 3x fout serveren vlak achter elkaar en nog een serie van 5
punten tegen en de set was gespeeld, 17-25 voor de Groningers.

De 2 e set startte met een foutserve van Apollo 8, vervolgens een serie van vier punten op rij.
Dit keer rechtte de mannen van coach Henk Goor de rug. Eerst een ace van Coen Verschuur.
Daarna nog 2 inslagen van Stef Vugteveen en een serie van Saul Geverink en de stand was
weer gelijk, 9-9. Met spelverdeler Youri Bals op het midden ging het opnieuw fout, maar
liefst 5 punten op rij tegen. Toch knokte Apollo 8 zich steeds weer terug in de wedstrijd. Zij
kwamen zelfs gelijk op 22-22. Helaas leidde een 2-tal misverstanden tot opnieuw set verlies,
22-25.

In de 3 e set werd de passlijn vervangen. Diagonaal Stef Vugteveen ging samen met libero
Jelmar Vochteloo de aanvoerlijnen naar spelverdeler Youri Bals verzorgen. De mannen uit
Borne startte dit keer goed en pakte een 6-4 voorsprong. Vervolgens kwamen ze weer aan
de verkeerde kant van de score, 15-19. En toen werd het spannend. Veracles kwam op
setpunt, 24-20. Apollo 9 kwam terug tot 24-24 en vervolgens ging het spel heen en weer,
dan weer een voorsprong, dan weer een achterstand. Uiteindelijk maakt aanvaller Saul
Geverink het af, winst van 30-28 voor Apollo 8.

In de 4 e set pakten de Groningers een kleine voorsprong van 1 á 2 punten. Op de stand 15-17
pakte Veracles het initiatief en scoorden 6 punten op rij, 23-15. Apollo 8 kwam nog wel terug
tot 21-23, om vervolgens de set te verliezen met 21-25 en dus de wedstrijd met 1-3.

Het is mooi om te zien dat de mannen van coach Henk Goor steeds beter op elkaar
ingespeeld raken en veel progressie vertonen. Het punt is dan ook zonder meer verdiend.
Belangrijk is dat de ploeg agressiever start en het initiatief neemt. De mogelijkheden zijn er.
Belangrijk is om nu door te zetten. Het spel is bij vlagen goed verzorgd. Er is volop op
variatie. Volgende week staat de wedstrijd tegen Donitas in Groningen op het programma.
Het zou mooi zijn om net als vorig seizoen de winst dan mee te nemen naar Borne.