post

Gezond volleyballen in de komende weken – Corona-update van onze voorzitter

Beste allemaal,

Afgelopen maandag heeft premier Rutte op een ingelaste persconferentie nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf 29 september 18.00 uur is er geen publiek meer welkom bij sportwedstrijden in ons land. Deze maatregel is natuurlijk een flinke domper voor ons als volleybalvereniging.

Gezond zijn én blijven heeft voor ons de allerhoogste prioriteit. We hebben natuurlijk begrip voor de maatregel, maar het is wel erg zuur. Al weken zijn we bezig om sporthal De Veste coronaproof te maken. De wedstrijden en trainingen zijn prima verlopen. Dat is een compliment aan ons allemaal. We hopen dat de nieuwe maatregelen effect hebben, dan kunnen we daarna weer zo snel mogelijk ons publiek verwelkomen in onze thuisbasis. Daar zijn we klaar voor.

De nieuwe maatregelen brengen ook veel praktische vragen mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met vervoer? Mogen meerijdende ouders wel plaats nemen op de tribune? Hoe kunnen we de uitspelende teams toch een gastvrij gevoel geven als ze bij ons komen volleyballen? De antwoorden daarop lees je in ons aangepaste Corona-protocol. Deze maatregelen gelden in ieder geval voor de komende drie weken. Check voor je training of wedstrijd de laatste informatie op onze site en op de site van je tegenstander.

Volleyballen zonder publiek is niet waarvoor het spelletje bedoeld is, we onderzoeken de mogelijkheden om veel wedstrijden live te streamen. Gelukkig mogen we nog sporten. Dat koesteren we en we moeten samen de schouders eronder zetten. Ik wens alle teams, ondanks corona, een aantal sportieve weken toe!

Tot slot. Dit weekend staat de Supercup op het programma. Dames 1 speelt in een final four in de van der Knaaphal in Ede. Op zaterdag spelen we tegen Eurosped. Winnen we dat, spelen we op zondag de finale (13.00 uur). Mochten we die wedstrijd winnen zou dat betekenen dat we als vereniging een eerste landelijke prijs binnen halen. Er staat ons dus een interessant en mogelijk bijzonder weekend te wachten. De wedstrijd van Dames 1 is op zaterdag te zien via volleybal.nl. Om 12.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal!

Beste allemaal, blijf gezond!

Namens het bestuur van Apollo 8,
Martin Reesink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.