Geslaagde clinic Jan Berendsen en Thijs Oosting

Op zondagochtend 28 september hebben de trainers van Ecare Apollo een trainers clinic gekregen, verzorgd door de trainersstaf van Eurosped.

Tijdens de clinic werden een aantal innovatieve instrumenten op volleybalgebied gepresenteerd. Zo werden de trainers geconfronteerd met ‘de Vert’ dat een zendertje is, dat alle sprongen registreert, zowel de exacte hoogte als aantallen. Deze gegevens komen direct binnen op een app op de Ipad, zodat de trainer direct de juiste feedback kan geven aan de speelster.  Het conditionele aspect wordt gemeten met hartslagmeters. Op deze manier wordt de fitheid van de individuele speelsters ‘bewaakt’.

Op technisch gebied kwamen de aanval en blokkering aan bod waar Jan en Thijs inzoomden op technische aspecten die veel trainers een frisse blik gaven.

Het was interessant voor de trainers om eens te horen hoe er op topsport niveau gewerkt wordt om speelsters beter te maken. Voor onze trainers de taak om deze ideeën, kennis en tips toe te gaan passen op het niveau van onze eigen teams en speelsters.

 clinic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.