Geen winst voor Dames 1 tegen Sliedrecht

Op zaterdag 16 november stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. Dames 1 nam het als nummer drie op tegen de nummer twee van de ranglijst Sliedrecht Sport. De ploeg uit Sliedrecht bleek in vier sets (3 – 1) te sterk voor het team uit Borne.

De twee teams stonden eerder dit seizoen ook al tegenover elkaar. Toen ging het om de strijd van de Supercup. In die wedstrijd was Sliedrecht Sport in drie sets te sterk voor Apollo 8. De Bornse formatie reisde opnieuw af naar Sliedrecht en wist dat ze vandaag hoog niveau volleybal moesten laten zien om een kans te maken tegen de huidige nummer twee van de ranglijst. Dat lieten de dames ook zien in de eerste twee sets. In de eerste set werden alleen de kansen niet optimaal benut (25-21 verlies). De tweede set won Apollo 8 met 20-25. Het Bornse team wist het niveau helaas niet vast te houden en verloor de derde en vierde set met gelijke cijfers: 25-16.

Juliet Huisman neemt namens Apollo 8 de blokkering van Sliedrecht Sport onder vuur.

Speelster Juliet Huisman (foto) geeft na de wedstrijd een reactie: ‘In de eerste set spelen we goed, maar weten de kansen die we krijgen niet af te maken. In de volgende set laten we goed volleybal zien en winnen we de set. In de derde en vierde set komen we snel op achterstand en kunnen we het niveau van de eerste twee sets niet halen. Dan zie je dat onze tegenstander Sliedrecht Sport het goed uit speelt.’

Trainer Thijs Oosting vult aan. ‘We spelen de eerste twee sets goed. In de eerste set komen we op voorsprong (12-16), maar wisten we met een aantal kansen in de aanval niet door te drukken. Sliedrecht liet toen ook uitstekend verdedigend werk zien. In de tweede set was onze servedruk sterk en weten we de voorsprong wel vast te houden. In de derde en vierde set is onze passing minder en wordt het spel te voorspelbaar voor onze tegenstander.’

Aankomend weekend ligt de reguliere competitie stil en staat er bekervolleybal op het programma. Apollo 8 neemt het zaterdag 23 november in de achtste finales op tegen eredivisionist Dros/Alterno uit Apeldoorn. De wedstrijd in Borne begint om 15.30 uur in sporthal De Veste.