post

Gaan voor een zo goed mogelijk resultaat

Dinsdag 22 november en woensdag 30 november staan bij Apollo 8 al heel lang rood omcirkeld in de agenda. Het eerste damesteam zal namelijk voor de tweede keer in de clubhistorie in Europees verband in actie komen. We blikken vooruit met de trainers Thijs en Bart Oosting en met captain Carlijn Koebrugge.

‘Ja we kijken er natuurlijk enorm naar uit’, begint Thijs te vertellen. ‘Dit zijn wedstrijden die je als speelsters en als staf niet heel vaak meemaakt en we hopen een goed resultaat neer te zetten’. ‘We spelen tegen een hele goede tegenstander, AJM FC Porto uit Portugal’, vult Bart aan. ‘Porto is een team met een veel grotere begroting dan wij, een team met full profs’.

In de competitie staat Apollo 8 op een nette derde plaats. ‘We zijn als team in opbouw en dat gaat met pieken en dalen. Van de 13 meiden zijn er 8 nieuw en in de voorbereiding hebben we veel blessures gehad. Momenteel is iedereen fit en we zien dat we progressie boeken als team. Het gaat tegen Porto heel lastig worden, maar we gaan er alles aan doen om er het maximale uit te halen’, licht Thijs verder toe.

Zaterdagavond boekte Apollo 8 nog een 3-0 overwinning op Voltena. Zondagochtend stapte het team op het vliegtuig. ‘Een hele vroege vlucht’, zegt Captain Carlijn Koebrugge in Tubantia. ‘We hadden zo de hele zondag en maandag nog om ons maximaal voor te bereiden’. Carlijn zegt dat ze blij is om te beginnen met een uitwedstrijd, dan valt de beslissing in Borne. Vorig jaar mocht er bij het Europese debuut geen publiek aanwezig zijn, dat is dit jaar gelukkig anders. ‘Het voelt dus eigenlijk als onze eerste echte Europese wedstrijd in eigen hal’.

Carlijn, Thijs en Bart hopen op veel publiek. ‘We willen er 30 november samen met onze leden en supporters een onvergetelijke avond van maken’.

Wil je er ook bij zijn? Koop dan hier je tickets voor de match op 30 november in Borne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.