Wisselvallig heren 3 verliest van Volley ’68

Verslag

heren 3 apollo 8

Als een wedstrijd pas om 21 uur begint wil je daar geen vijfsetter van maken. Maar je krijgt nou eenmaal niet altijd wat je wilt, de mannen van heren 3 kregen afgelopen vrijdag in ieder geval wel waar voor hun contributie. Dat dan weer wel.

Het was wisselvalligheid troef deze vrijdagavond in De Luttermolen te Lutte. De eerste set kenmerkte zich door een erg zwakke pass aan Bornse zijde. Volley ’68 speelde solide richting setwinst. De mannen uit Losser waren de constante factor deze wedstrijd. Voor grilligheid, pieken en dalen moest je bij Apollo 8 zijn.

De tweede set was een piek. Passend was het prima verzorgd en aanvallend werd zo’n beetje alles gescoord. In no-time was de stand 1-1 en stond er 11-25 op het scorebord. Sommige spelers meenden een klein knakje bij de tegenstander te horen, maar dat bleek wat voorbarig.

Even het werk afmaken was er namelijk niet bij. Terug op de donkere kant van het veld leek daar wel een vloek op te rusten. Passend werd er weer een grote pas terug gedaan en ook het overige volleybaltechnische gebeuren kon geen pochen lied’n. 2-1 achter, op naar een vijfsetter dan maar.

Nou, die vijfsetter leek gedurende het grootste gedeelte van de vierde set heel ver weg. Apollo 8 zakte verder en verder weg en Volley ’68 leek fluitend op een 3-1 overwinning af te stevenen. Ergens rond 22-11 (!) werd Wes gewisseld voor Slagers waardoor diagonaal Kamphuis de spelverdeling op zich ging nemen. De doelstelling was gezet op het afdwingen van een time-out aan Losserse zijde. Toen deze er kwam werd een tweede time out het volgende doel. Met 24-17 op het scorebord leek dat misschien wat veel gevraagd. Maar Apollo 8 scoorde weer en de knieën aan Losserse zijde begonnen te knikken toen Wes aan serve verscheen. Na de tweede time out voor Volley werd besloten dat het dan wel leuk zou zijn om de set ook maar gewoon te winnen. En zo geschiedde uiteraard. Van 22-11 via 24-17 naar 24-26. Hoppa. Vol vertrouwen de vijfde set in.

Er werd gekozen om de beslissende set aan de donkere / verliezende kant van het veld te starten, zodat de tweede helft van de set de opgelopen achterstand goedgemaakt zou kunnen worden. Met 8-4 achter leek alles erop dat deze voorspelling uit zou komen, maar helaas werd er aan de andere zijde van het veld niet beter gespeeld dan het begin van de set. Dus kabbelde de set richting een duidelijke 15-9 voor de nummer 3 uit de promotieklasse.

A.s. vrijdag speelt de koploper uit de promotieklasse weer thuis in De Veste. Om 20:00 uur zullen zij revanche willen nemen op de uitwedstrijd in Rossum waar de mannen van Rosstars met 3-1 wisten te winnen van heren 3.