Vijf verdiende punten voor Heren 2 tegen Wivoc!

Verslag

Het zal u als trouwe lezer van de wedstrijdverslagen van het tweede herenteam vast niet zijn ontgaan dat er de afgelopen weken weinig te lezen was. Misschien dat het te maken had met de resultaten (2-3 verlies tegen Harambee en 0-4 nederlaag tegen Volga), maar enkele spelers leverden liever een bijdrage aan de ‘kraslot pot’ dan dat er een verslag geschreven werd. Overigens is het niet gelukt met de opbrengst van deze pot de parkeerboetes van enkele teamgenoten te vergoeden, maar dat terzijde. U bent nu in ieder geval weer op de hoogte.

Afgelopen zaterdag kwam het eerste team van Skopein Wivoc op bezoek in de Veste. Door blessures van Jens en Stef werd er versterking gevonden uit het talententeam van Heren 3. Met Joris op midden en Niek als diagonaal/passer-loper was er een mooie selectie van 12 man op de been. Dank daarvoor heren!

De eerste set werd goed gestart door Apollo, waardoor de bezoekers direct achter de feiten aanliepen. De passing lag goed en hierdoor konden de aanvallers aan het net prima bediend worden. Vooral op diagonaal werd er veel gescoord door Willem. Toch werd de stand in het midden van de set gelijkgetrokken (16-16) door Wivoc. De set leek een spannend einde te krijgen, maar niets bleek minder waar. Heel beheerst kon Apollo de set binnenhalen en gaf het Wivoc nog maar 2 punten. Eindstand: 25-18.

In de tweede set is eigenlijk precies hetzelfde te zien. Bij 15-15 staat het wederom gelijk, maar weet Wivoc het spel van Apollo niet bij te benen. Vanaf dit punt pakken ze weer nog maar twee puntjes en Apollo weet de set gemakkelijk uit te spelen: 25-17 en 2-0 in sets!

Het is eerder voorgekomen dit seizoen dat Apollo een 2-0 voorsprong uit handen gaf (lees: https://www.apollo8.nl/event/heren-2-laat-overwinning-door-de-vingers-glippen/), maar daar was in deze wedstrijd geen sprake van. Matteo mocht de plek van Tom innemen in deze set en ook hij speelde een prima wedstrijd. Dit waren ook direct de laatste sets van Tom in Heren 2, want per direct maakt hij de overstap naar Heren 1. Tom, succes! De overwinning werd in deze set al snel veilig gesteld en Wivoc kwam geen moment in de buurt van Apollo. Het gevolg: 25-19 winst.

In de vierde set mocht Joris Arjen (die een uitstekende wedstrijd speelde) komen aflossen op de mid positie. Ook met Joris walste Apollo door en werd met een 25-18 setstand een klinkende 4-0 overwinning binnengehaald. Ruben en Bram speelden verdedigend en passend een goede wedstrijd, waardoor Abe de aanvallers perfect in stelling kon brengen. Vijf dik verdiende punten voor Apollo dat door deze overwinning klimmen naar de zevende plek op de ranglijst.

De komende weken hebben de mannen vrijaf. Wanneer begint de strijd dan weer? 11 januari tegen Voorwaarts, maar voor het publiek dat Twello te ver weg vindt, op zaterdag 18 januari komt WVC op bezoek in de Veste. Graag tot dan!