Heren 2 laat magnifieke overwinning door de vingers glippen

Verslag

Afgelopen vrijdag moesten we aantreden tegen WVC-Volley. De planning was om 21:15 te beginnen, dit is helaas niet gelukt. Rond dit tijdstip moesten we nog beginnen met warmlopen. Wat laat zult u denken, dat dachten veel van onze jonge spelers ook. Geen sesamstraat maar volleyballen! Naast het verlate begin zijn we met volle moed begonnen aan de wedstrijd tegen WVC dat door blessures en afwezigheid van spelers niet met volle oorlogssterkte aanwezig was.

De eerste set begonnen we goed. We pakten al snel een kleine voorsprong. Door hard te werken hadden we deze voorsprong al snel uitgebreid naar een groter gat van 4 á 5 punten. De pass lag zeer goed en onze ervaren spelverdeler wist de aanvallers makkelijk te bereiken. Met name Bastiaan die in de basis mocht beginnen pakte zijn kans en was op schot. Hij scoorde bijna elke bal! Op de buitenkant was hij niet te houden. Het gat van 4 punten kwam WVC niet meer te boven. Dit resulteerde in een setstand van 21-25. Magnifiek!

Met het goede gevoel van de 1e set begonnen we de 2e set wederom uitstekend. Vooral de serve- druk was WVC te machtig. Ruben had een goede serie, Bastiaan zette zijn goede reeks door, Bram had de pass- lijn onder controle en er werden wat verdedigende ballen rechtstreeks gedunkt bij de tegenstander op de vloer. Het duurde wat punten voordat het set-point ook een feit was. Kort samengevat; een constant en stabiel niveau neergezet. Dit resulteerde dan ook in een overtuigende set-stand van 12-25. Het publiek dat uit borne en omstreken was meegekomen zag iets bijzonders ontstaan. Een 0-2 voorsprong in sets waarbij het volleybal- plezier te zien was. Het plezier dat voor sommigen in het team niet meer voor mogelijk werd geacht. Magnifiek!

Een 0-2 voorsprong, dit moet en zal de 1e overwinning moeten worden met dubbele cijfers. Niks wees erop dat dit niet zou kunnen gebeuren. Een slokje water, wat tactische aanwijzingen van onze coach, veters gestrikt en gaan voor de 3e set.
Wat ik u ben vergeten te melden is dat Matteo er helaas niet bij kon zijn. In plaats van Matteo heeft vanuit het 3e Joris zijn moed bij elkaar gepakt om met ons de clash aan te gaan in Wierden. De ervaren middenman waarschuwde ons nog voor de belangrijke 3e set. Blijf geconcentreerd, scherp beginnen, serve-druk, midden mensen blijven aanspelen en vooral het enthousiasme blijven houden! Magnifiek!

Of toch niet…….

Kort samengevat de 3e en 4e set gaan verloren. Het ging gewoon niet goed. Waar Joris ons nog voor waarschuwde was tevergeefs. De serve-druk viel weg, de pass liep niet meer waardoor de spelverdeling die aanvallers niet meer wist te vinden. De nodige wissels hebben er alles aan gedaan de negatieve spiraal om te zetten. Helaas, voor de setstanden verwijs ik u door naar de nevobo app.
De vijfde set was een feit. We kwamen nog dichtbij maar helaas. De frustratie was enorm en de teleurstelling nog groter. WVC pakte de set met 15-12 en won daarmee de wedstrijd verdient met 3-2.

Een onbegrijpelijke verliespartij, dit was zeer onnodig maar het overkomt ons toch. Als we een constant niveau kunnen vasthouden waarin we het niet te veel in de spreekwoordelijke pieken en vooral dalen blijven steken, kunnen we mooie dingen laten zien. Een winst partij zou ons allen veel vertrouwen geven. Daar zal ook de aankomende trainingen weer aan gewerkt worden, zodat we aankomende zaterdag tegen Springendal Set-Up’ 65 een goede pot op de mat kunnen leggen. We spelen zaterdag om 16:00 uur in de Veste. Mocht je niet wat te doen hebben, kom gezellig langs om ons aan te moedigen!

Verslag: Willem Rouwenhorst