Heren 3 kan het ook om 11 uur s’ochtends

Verslag

heren 3 apollo 8

Heren 3 speelt haar eigen wedstrijden om 20:00 uur s’avonds. Af en toe mogen wij ook op zaterdag aantreden, dat is dan vaak op het einde van de middag. Maar voor afgelopen zaterdag stond er 11:00 uur op het wedstrijdprogramma. Voor de tegenstander wellicht een normale tijd, maar de mannen van drie liggen dan of nog in bed uit te brakken of ze zijn druk bezig in de tuin, met autowassen, spelen met kinderen. Maar s’morgens volleyballen is iets uit een ver verleden. Maarja, toen waren de jongens van Twente 05 heren 2 nog niet geboren.

De thuiswedstrijd tegen dit jeugdteam werd eerder dit seizoen nog kinderlijk eenvoudig gewonnen. Wellicht dat het daarom allemaal wat laconiek opgenomen werd, maar feit is dat pas een half uur voor aanvang van de wedstrijd de gang vanuit de kantine richting kleedkamer gemaakt werd. Eerst moest er namelijk nog een, niet zo lekker, bakje koffie genuttigd worden. Dus toen de scheidsrechter, iets aan de vroege kant, floot om te beginnen met inslaan waren er enkele spelers die nog geen bal hadden aangeraakt. Ook dat inslaan moet er voor de aanwezige ouders van de tegenstander hoopvol hebben uitgezien. Coach Hogt gaf voor aanvang aan dat er rustig begonnen moest worden. Zie de eerste set maar als warmin up, want we moeten blessures voorkomen. Er moet tenslotte nog een teamfeest gevierd worden na deze wedstrijd.

De eerste paar punten ging het aardig gelijk op, Twente 05 leek een stuk verbeterd t.o.v. enkele maanden geleden. Pas boven de tien kon er een gat geslagen worden, maar toen ging het wel gelijk heel hard. Heren 3 schakelde iets op en het niveau aan Enschedese zijde daalde. Met een dergelijke foutenlast aan de andere kant van het net konden de Bornenaren ook al terugschakelen. Her en der viel er een bal op de grond omdat er iemand te lui was om een stap te zetten. Maar dan nog kon de tegenstander geen enkele set in de buurt van de twintig komen.

Uiteindelijk was het iets na twaalven toen we weer terug waren in de kantine voor de eerste biertjes. En die waren mij toch een portie vies. Gelukkig was er al een reservering bij NOVI gedaan en werd de dag daar verder doorgezet met lekker eten en lekkere biertjes. Er werd nog maar weinig gesproken over de wedstrijd.

A.s. vrijdag mogen we gelukkig weer gewoon op een mannelijk tijdstip spelen. Om 20:00 uur komen de mannen van Aastad, die momenteel de vijfde plaats in de pormotieklasse innemen, op bezoek in De Veste.

Details

Datum Tijd League Seizoen
11 januari 2020 11:00 Promotieklasse Heren 2019-2020

Resultaten

Team1234
Tegenstander14161518
Heren 325252525