Heren 2 gaat strijdend ten onder in Enschede

Verslag

Zoals in de voorbeschouwing op dit seizoen te lezen was, is het tweede herenteam van Apollo 8 compleet vernieuwd. Afgelopen donderdag mochten deze mannen (en jongens) aantreden tegen de ervaren ploeg van Bardot Vips Heren 1.

Coach Henny had de complete selectie tot beschikking voor deze wedstrijd, iets dat hem het afgelopen seizoen zelden gebeurde. In de eerste set startte de thuisploeg erg sterk, waardoor er al snel een achterstand voor Apollo op het scorebord stond. Door enkele time-outs en tactische omzettingen werd echter de aansluiting weer gevonden en was er bij 22-22 een gelijke stand te zien. Op dit beslissende moment drukte Bardot Vips door en haalde het met drie opeenvolgende punten de eerste set verdiend binnen.

In de tweede set was het spelbeeld exact omgedraaid. Apollo 8 nam in het midden van de set de leiding en wist deze vast te houden tot alweer die 22 punten. Waar Bardot Vips de eerste set deze belangrijke punten wist te maken, was het nu Apollo 8 dat uiterst effectief was. Drie punten op rij en de stand in sets was weer gelijkgetrokken.

Over de derde set kunnen we iets korter zijn. De goede lijn van de tweede set wist Apollo geen goed vervolg te geven in deze set en al snel keek het tegen een grote achterstand aan. Met veel overtuiging (en vooral veel fouten aan Bornse kant) wist de thuisploeg de set eenvoudig naar zich toe te trekken. Met 25-13 was er een duidelijk krachtsverschil te zien.

De nederlaag in de derde set zorgde er niet voor dat Apollo 8 gedemotiveerd aan de vierde set begon, want het werd al snel duidelijk dat dit een spannende set zou worden. Tot de 20 punten was het stuivertje wisselen, waarnaar Bardot Vips de leiding wist te nemen. 24-21 werd 24-22 en zelfs 24-23, maar toen wist de thuisploeg toch het beslissende punt te maken en wist Apollo 8 geen vijfsetter af te dwingen. Misschien maar goed ook, want met die lichten in de Pathmoshal weet je het maar nooit.

Conclusie: prima wedstrijd, maar nog meer dan genoeg ruimte voor verbetering. Hopelijk zal dit te zien zijn in de eerste thuiswedstrijd van de mannen. Aanstaande zaterdag 28 september komt Voorwaarts Heren 1 (met oud – Apollo speler Wilco Kleine) op bezoek in de Veste. Vorig jaar waren deze mannen nog te zien tegen Apollo 8 Heren 1, maar door de degradatie zijn ze nu te bewonderen in de 3e divisie. Om 16:00 zal de wedstrijd beginnen, dus graag tot dan!