Apollo 8 Heren 2 gerenoveerd na promotie

Voorbeschouwing

Apollo 8 Heren 2, dat is toch dat team vol ervaring dat vorig jaar fluitend kampioen werd in de promotieklasse?

Dat klopt. Althans, dat klopte… Na het kampioenschap van afgelopen seizoen is besloten de 3e divisie in te gaan met een vernieuwd team, waarbij het kampioensteam actief blijft in de zo geliefde promotieklasse met de naam: Heren 3. Met deze vernieuwing (lees: extreme verjonging) wordt de aansluiting met Heren 1 gezocht en hoopt Apollo 8 goed mee te draaien in de 3e divisie. Maar wie spelen er nu eigenlijk in dit team dat morgenavond in Enschede aan mag treden tegen Vips Bardot H1?

Het team bestaat uit een combinatie van bekende en minder bekende gezichten. Zo zal het gezicht van Youri Bals komend seizoen meerdere keren per week te zien zijn in de Veste. Vanuit Haaksbergen zal dit talent het spel gaan verdelen bij zowel Heren 2 als Jongens A1. Als spelverdeler is hij echter niet de enige, want ook Abe Talsma zal komend seizoen te bewonderen zijn in het shirt van Heren 2. Na een seizoen bij het vlaggenschip van Apollo 8 doet hij een stapje terug en zal zijn ervaring een mooie combinatie zijn met de jeugdigheid van Youri.

En als we het toch over jeugdigheid hebben: in de passing en verdediging zal Bram van der Linde de lijnen uit gaan zetten. Afgelopen seizoen heeft Bram bij veel teams mogen meetrainen en -spelen, waardoor hij nu de baas van het achterveld mag zijn bij Heren 2.

Niet alleen Abe heeft de stap van Heren 1 naar het 2e gemaakt: ook Mats Klein Teeselink maakt komend seizoen zijn opwachting in dit opleidingsteam. Afgelopen seizoen heeft Mats veel mogen spelen in de Tweede Divisie, waardoor hij hopelijk als hoofdblokkeerder de tegenstander regelmatig dwars zal zitten. Op het midden zal ook verloren zoon Arjen Lubberts te zien zijn. Vorig seizoen liep Arjen nog in het blauw-geel van Webton, maar dit seizoen was Arjen zo verstandig om terug te keren naar zijn oude liefde: Apollo 8. Van nature misschien meer een passer-loper, maar neemt komend seizoen zijn verantwoordelijkheid op de middenpositie. Met allrounder Matteo Rogantini beschikt de selectie over een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. In het verleden is Matteo libero, diagonaal, midden en passer-loper geweest. Dit seizoen zal hij als passer-loper te zien zijn, maar is niet uitgesloten dat hij op de middenpositie de killblocks zal maken!

De langste van de groep is snel gespot: Stef Vugteveen. Met zijn 2.16 meter is Stef blokkerend een plaag voor de tegenstander. Daarnaast weet hij ook aanvallend makkelijk zijn punten mee te pakken. Concurrentie op deze positie zal er onder andere komen van Willem Rouwenhorst. Voor Willem was de afstand Delden-Rijssen niet meer te doen en gaat hij nu wekelijks op de fiets de tocht naar Borne volbrengen!

Qua aanvallers zit de groep ruim in het jasje. Overgekomen uit het Heren 3 van afgelopen seizoen komt onder andere Jens de Graaff. Met zijn flamboyante uitstraling is Jens een lust voor het oog. Zowel in als buiten het veld zal Jens al zijn energie erin gooien. Met Tom Schepers, vorig jaar ook actief in Heren 3, heeft de coach zowel aanvallend als verdedigend er een sterke kracht bij. Dit maakt het er alleen qua keuzes niet makkelijker op. Zeker niet omdat de selectie ook Bastiaan Roelofs tot haar beschikking heeft. Bastiaan zal komend seizoen zelf gaan spelen, maar blijft ook coach/trainer van Dames 3. Deze combinatie zal soms lastig zijn, maar de energie van Bastiaan zal beide teams zeker helpen! Tot slot is er weer een speler teruggekeerd naar Apollo 8, namelijk Ruben Vreeling. Na het kopen van een huis in Wierden en een vriendin die al enkele jaren speelt bij Apollo 8 kon Ruben niet anders dan terugkeren op het oude nest. Hierdoor wordt de concurrentie (en gezelligheid) zeker groter.

En wie moet er de leiding nemen over dit zootje ongeregeld? Dat is natuurlijk good-old Henny Boevink. Afgelopen seizoen werd Heren 2 kampioen dankzij intensieve trainingen en buitengewoon coachwerk. Dat kan niet anders dan leiden tot successen!

Zoals gezegd: morgenavond zal het seizoen van start gaan in Enschede. Om 21:00 uur zal hopelijk de eerste bal over het net vliegen in de Pathmoshal. Graag tot dan!

Details

Datum Tijd
17 september 2019 21:00

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland