post

Open dag was topevenement!

Met trots mochten wij dan eindelijk afgelopen zaterdag hun nieuwe sporthal De Veste, gevestigd in de Bornsche maten, officieel openen. Een zwevende vloer, tribunes met plek voor 800 man, elektrische apparaten, een hal van 9 meter hoog, overal is goed over nagedacht. De hal was al een aantal weken in gebruik voor trainingen en wedstrijden door onze leden, maar we konden natuurlijk niet wachten om ons pareltje te mogen presenteren aan de wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Alle leden zijn erg trots op hun nieuwe hal, dat kon je wel zien aan het aantal vrijwilligers dat afgelopen zaterdag er een topevenement van hebben gemaakt.

De ochtend begon met volleybal voor de kleinsten. Het veld kleiner, het net lager en de bal lichter maakt het mogelijk om voor de kleinsten volleybal leuk te maken. En dat zagen we ook aan de enthousiaste deelnemertjes, die volleybal voor het eerst mochten uitproberen. In de binnenkomstruimte werd de nieuw in het leven geroepen fanshop geopend. In deze shop waren bidons, ratels, toeters en nog veel meer te verkrijgen om een mooie sfeer op de tribune te creëren en de spelende teams aan te moedigen. En dit heeft mogen helpen, want het eerste damesteam won met een knappe zege van 3-0 op eredivisionist het Talent Team Papendal. De dames werden voordat de wedstrijd begon met een ereboog van minispelers onthaald. Voordat de wedstrijd begon, werden de mensen die de sporthal mogelijk hebben gemaakt bedankt. Eén minuut stilte mocht daar zeker niet aan ontbreken om onze voorzitter Cor de Vos te herdenken en bedanken. Hij was erg betrokken bij de ontwikkeling van de sporthal en had graag bij deze opening willen zijn.
Het fluitsignaal klonk, de wedstrijd begon. Ratels, toeters en het vele aanmoedigende publiek joelden vanaf de volle tribunes door de sporthal. De eerste keer met een volle zaal op het center court in De Veste, de dames genoten ervan. En dit was ook af te zien aan het resultaat.

Vervolgens mocht het eerste herenteam aantreden tegen de heren van eredivisionist het Talent Team Papendal. Ook zij werden onthaald met een ereboog door onze jeugdleden. De hoge temperatuur van de spanning steeg. Het ging erg gelijk op. Het publiek heeft van een volle wedstrijd mogen genieten. Helaas verloren de heren nipt met 3-2.

Tijdens de wedstrijden was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan het AAPollo-spel. AAPollo is de mascotte die tijdens de opening als laatste uit de verhuisdoos werd gepakt. De mascotte van Ecare Apollo 8 danste met een mand achterop zijn rug door de zaal, terwijl het publiek vanaf de tribune ballen in de mand kon gooien. Diegene die raak gooide, maakte kans op een leuke prijs. Na de wedstrijden werd de dag afgesloten met een spetterend feest met de band Millennium. Dit ging nog door tot in de late uurtjes.

Ben jij ook benieuwd waarom we zo trots zijn op hun nieuwe sporthal? Je bent van harte welkom om eens te komen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.