DS1: Toernooi Tubbergen

Dames 1 is vol bezig met de voorbereiding op de competitie. We hebben al meerdere oefenwedstrijden gespeeld waarin we veel vechtlust hebben laten zien.

Daarop voortbordurend stond gisteren ons eerste toernooi van het seizoen op het programma. Er waren 9 teams aanwezig in de Burg. Verdegaalhal in Tubbergen. Zes topdivisie teams, twee 1e divisionisten en een team uit Duitsland (2e Bundesliga). Deze teams waren onderverdeeld in 3 poules van 3 teams. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen i.v.m. het plotselinge overlijden van de vader van één van de speelsters van dames 1 van Dynamo Tubbergen.

Onze eerste wedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn startte we erg sterk. De servicedruk lag hoog en ze waren niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld aan onze kant: 2-0 winst (25-18 en 25-20).
De tweede wedstrijd speelden we tegen Surkios Borken, een team uit de 2e Bundesliga. Dit team speelde erg divers waardoor er meer druk lag op ons block-verdedigingsysteem. Verder was de service wat minder scherp, wat resulteerde in een 1-1 (22-25 en 25-21) gelijke stand. Na de lunch mochten we aantreden tegen VCV Varsseveld. Omdat we eerste waren geworden in de ochtendpoule, mochten we nu samen met Alterno II (en dus Varsseveld) strijden om de 1e plek van het toernooi.

Het was even weer wennen na de rust, maar de servicedruk was wederom erg hoog waardoor we vrij gemakkelijk de winst pakte. Alterno had ook al gewonnen van Varsseveld, dus we mochten onderling uitmaken wie met de titel naar huis ging. Alterno nam al snel de leiding en wist erg goed gebruik te maken van de ervaring in hun team. We waren aan het zoeken en konden het tij niet meer keren. De tweede set was ons spel wel beter, maar de koek was op. De eindstand: 25-17 en 25-18. Dus een mooie tweede plek behaald!

Verder willen we de ouders van Anouk Molendijk bedanken voor het sponsoren van de inspeelshirts, we zijn er erg blij mee! Go MOVO-Zaden! Ook Gullimex Instruments bedankt!
Al met al een geslaagd toernooi, veel sprongen gemaakt in het teamproces en ook weer leerpunten om mee te nemen naar het volgende toernooi.
Ben je benieuwd naar onze vorderingen? Volgende week zondag komen we in actie tegen Eurosped en Zwolle in onze eigen sporthal. Half 1 gaan we van start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.