Derde overwinning in een week voor Dames 1

Op zaterdag 14 december boekten de dames van Apollo 8 de derde overwinning binnen een week. In Sneek was de Bornse eredivisionist met 1-3 te sterk voor VC Sneek.

Na de overwinningen op Talentteam en Dros Alterno moest Apollo 8 aantreden tegen VC Sneek. In Borne was het team van Thijs en Bart Oosting met 3-0 te sterk voor de Friese dames. De tegenstander van Apollo 8 staat op een zevende plaats, maar wist in de afgelopen weken van hoger geplaatste teams te winnen. Een spannende wedstrijd lag in het vooruitzicht. Beide teams waren al vanaf het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. VC Sneek had een kleine voorsprong, maar Apollo 8 bleek aan het einde van de eerste set het meest koelbloedig en ging er met de winst vandoor (25-27). De nummer drie van de eredivisie kreeg wel met een flinke tegenvaller te maken. Aanvoerster Esther Huls viel geblesseerd uit. Apollo 8 liet zich niet van de wijs brengen en won ook de tweede set in 22-25. De derde set was een prooi voor de thuisploeg. Hoewel de dames uit Borne nog dichtbij kwamen was Sneek met 25-23 te sterk. Het niveau ging bij Apollo 8 omhoog en met sterk volleybal werd de set makkelijk gewonnen met 14-25. Door de 1-3 overwinning worden opnieuw drie punten bijschreven waardoor Apollo 8 de derde positie op de ranglijst stevig in handen heeft.

‘Op wilskracht en karakter winnen de wedstrijd’, zegt speelster Emma Bredewoud. ‘We hebben als team geknokt. In de derde set komen we na een achterstand goed terug, het is jammer dat we ons zelf niet weten te belonen met een 0-3 overwinning. Door enkele goede serve series en door snel aanvallend spel weten we de vierde set zakelijk binnen te halen. We zijn enorm blij met deze overwinning, een teamprestatie.’

Blijdschap bij de dames van Apollo 8 na een gewonnen punt in de uitwedstrijd tegen VC Sneek.

‘Met negen punten in een week kan ik alleen maar trots zijn op het team’, vertelt trainer Bart Oosting. ‘Een smet is natuurlijk het uitvallen van Esther Huls. Zij viel na een zeer goede invalbeurt in de eerste set geblesseerd uit. Het team heeft daarna op cruciale momenten veerkracht getoond en voor elkaar geknokt. In de vierde set halen we een hoog niveau en laten we misschien wel ons beste spel van de eerste competitiehelft zien. Het geeft vertrouwen voor onze volgende wedstrijd met komende zaterdag de kwartfinale van het bekertoernooi.’

In de kwartfinale van de nationale beker speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen FAST. De wedstrijd wordt zaterdag 21 december gespeeld om 20.00 uur in Gennep.