Dames B weer net geen kampioen…

Hmm…dit kun je op twee manieren lezen.. Uit frustratie dat het weer niet gelukt is, of uit euforie omdat we toch maar weer wel weer tweede geworden zijn. We kiezen voor het tweede al sijpelt de spijt van het weer geen kampioen worden er wel een beetje doorheen. Want wat waren we er weer dicht bij. Vorig jaar op 1 puntje de titel misgelopen, nu op twee puntjes… Puntjes die we in het begin hebben laten liggen toen we nog niet helemaal op dreef waren en puntjes waar we op het laatst hard voor hebben geknokt maar net niet kregen.

In het vorige verslag van de eerste competitiehelft hebben we jullie getrakteerd op de clifhanger dat we tegen Vrivo moesten spelen, de kampioen van vorig jaar en de in de goede zin beladen wedstrijd tegen Dames A. Nou..die avond, waar waren jullie eigenlijk op de tribune?, liep iets anders. Dames A kreeg geen team bij elkaar dus we hoefden alleen tegen Vrivo. Maar Vrivo was niet meer, door blessures en zwangerschap, wat het geweest was en maakte veel fouten. Na 2×18 minuten was duidelijk dat we deze competitie geen concurrentie van hen hoefden te verwachten – met gemak wonnen we. We waren er zelf ook wel een beetje verbaasd over hoe makkelijk het ging.

De competitieronde daarna mochten we tegen WVC2 – twee sets strak gewonnen en tegen Holyoke. Holyoke is ook een team dat bovenin meedraait en uit ervaren speelsters bestaat. Een geduchte tegenstander dus. De wedstrijd was heel gaaf om te spelen, de ballen vlogen aan beide kanten ons om de oren, het verdedigingswerk mocht er wezen en we hielden elkaar mooi in evenwicht: allebei een set.

Toen waren Wevo en WVC1 aan de beurt. Wevo was kat in bakkie, WVC weer een stapje moeilijker. Onze competitie bestaat uit wat zwakkere en wat sterkere tegenstanders en WVC behoort tot die laatste categorie. Het begin van de wedstrijd verliep stroef, we maakten veel onnodige fouten en we verloren de set. De tweede set deden we het beter en maakten we het nog wel even spannend maar waren wij het die aan het eind de score in ons voordeel op het bord zagen staan. Weer 6 punten erbij en langzaamaan zagen we de kansen op ons kampioenschap groeien en tegelijk in gevaar komen want Holyoke deed goede zaken en begon, door ons verlies van een set tegen WVC, in te lopen.

De ronde daarna deden we weer waar we goed in waren: winnen. De wedstrijd tegen ATC was nog wel even billenknijpen op het laatst maar we hielden het hoofd koel en we sleepten de punten binnen. De dag erna, toen we de inhaalwedstrijd tegen Dames A speelden, bleek waarom we een recreantenteam zijn en we niet twee dagen achter elkaar kunnen pieken…De eerste set pakten we met gemak, maar in de tweede set kwam Dames A beter op gang en bleek dat ze er alles aan wilden doen om de voor hen derde plek te bereiken. Ze dwongen een gelijk spel af.. en onze kans op het kampioenschap slonk met rasse schreden.

We hadden echter nog een kleine hoop…de week erna moest Dames A tegen Holyoke. Misschien konden zij hen nog enkele verliespunten bezorgen? Daar kwam nog bij dat Dames A wat mensen te kort kwam en er twee van ons team meegingen. En hoe goed Dames A en wij ook hun/ons best deed, ook zij/wij konden het tij niet keren.

Dan moest het gebeuren in de laatste ronde…Wij tegen Vrivo en Cupido en Dames A in herhaling tegen Holyoke. En terwijl wij de winst tegen Vrivo binnen sleepten, knokte Dames A waardig tegen Holyoke. Het mocht niet baten..Holyoke won. We moesten allebei nog een wedstrijd maar voor ons was het inmiddels duidelijk: de tweede plek was voor ons. In stijl sloten we het seizoen af tegen Cupido, zagen Holyoke zich nog bijna verslikken in hun tweede tegenstander en de rozen die Dames A voor ons hadden meegenomen voor het geval we wel kampioen zouden worden, verdwenen in de handen van Holyoke. En tot overmaat van ramp hadden ze geen bitterballen in Hengevelde… Nee hoor, geintje: we kijken met een goed gevoel terug op weer een succesvol seizoen en maken ons klaar voor het regionale kampioenschap op 10 juni en later in het jaar het nationale kampioenschap.

En PS…de eerste toernooiwinst hebben we al binnen: we hebben het Apollo recreanten toernooi van 24 april gewonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.