Dames 1 zet zegereeks voort met winst op Zwolle

Opnieuw speelde Dames 1 een wedstrijd in de eredivisie. Op woensdag 2 november reisde het team af naar de provinciehoofdstad om te spelen tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. De Bornse ploeg won overtuigend in vier sets (1-3).

Na de thuisoverwinning op Draisma Dynamo speelde Apollo 8 een midweekse uitwedstrijd tegen VC Zwolle Topvolleybal. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam op ruime voorsprong. De bezoekers groeiden in de wedstrijd en kwamen halverwege de set op gelijke hoogte. Apollo 8 zette aan en met een mooie tipbal van Jorieke Bodde werd de eerste set gewonnen (21-25). Apollo 8 zette door en liep met ruime cijfers uit in de tweede set. De winst ging opnieuw naar de bezoekers (13-25). In de derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd en was het tot aan het einde toe spannend. Met twee aces achter elkaar op de stand van 23-23 ging de winst naar de thuisploeg (25-23). In de vierde set lag het initiatief weer bij Apollo 8. Halverwege de set werd een ruime voorsprong gepakt dat niet meer uit handen werd gegeven. De set en daarmee de wedstrijd werd met 19-25 gewonnen. Apollo 8 blijft hierdoor koploper in de eredivisie.

Sterk begin

‘We begonnen scherp aan de wedstrijd en weten dit ruim twee sets vol te houden. Aan het einde van de 3e set verslappen we en maken we kansen niet af waardoor Zwolle deze set wint. In set 4 weten we dit weer om te draaien en winnen we met veel enthousiasme de 4e set en daarmee de wedstrijd’, aldus spelverdeelster Marit Zander.

Tekst gaat verder onder de foto.

Overtuigend

Een blije trainer Bart Oosting reageert: ‘We hebben een goede overwinning geboekt op Zwolle. In de eerste set schoot Zwolle uit de startblokken. We hadden moeite om de sprongservice onder controle te krijgen. Nadat we die rotatie door waren konden we in de wedstrijd groeien. Aanvallend speelden we een overtuigende wedstrijd en we wisten het aanvalsspel van Zwolle met onze service te ontregelen. In de 3e set hadden we kans om de wedstrijd met 3-0 te beslissen, dit lukte helaas niet. In de vierde set kregen we een handvol matchpoints. Het tweede matchpoint was raak. Het is mooi om te zien dat we een goed vervolg geven aan de twee vorige overwinningen. Zaterdag wacht de volgende pittige tegenstander. We spelen dan tegen het ervaren Booleans/VV Utrecht!’

Zaterdag thuiswedstrijd

Zaterdag 5 november speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen Booleans/ VV Utrecht. Tickets voor deze wedstrijd zijn nu in de verkoop! De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne. Publiek is van harte uitgenodigd om te komen kijken.