post

Dames 1 wint van AJM FC Porto, maar verliest in golden set

Apollo 8 kan met opgeheven hoofd de Europese Challenge Cup verlaten. Na de 3-0 nederlaag in Portugal dwong Apollo 8, door met 3-0 te winnen, een golden set af. Daarin waren de bezoekers uit Portugal net te sterk.

In een volgepakte sporthal De Veste werd het publiek een sensationele volleybalwedstrijd voorgetoverd. Na de 3-0 nederlaag in Portugal liet Apollo 8 zich woensdagavond van haar beste kant zien. De eerste set werd direct de toon gezet en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het was de thuisploeg, die tot ieders verrassing, de eerste set binnen haalde (25-23). Het publiek ging er nog maar eens goed voor zitten, want in de tweede set was het de thuisploeg die de klok sloeg. Porto had geen antwoord op de servedruk van Apollo 8 die met groot verschil de tweede set won (25-15). In de derde set lagen de krachtsverhoudingen iets minder ver van elkaar, maar het was opnieuw Apollo 8 dat er met de winst van door ging. Door de 3-0 overwinning dwong Apollo 8 het spelen van een golden set af. Een stunt leek in de maak, Apollo 8 ging goed mee met Porto, maar halverwege werd het gaatje geslagen. Het was Porto dat met 10-15 de golden set wist te winnen en bemachtigde daarmee een ticket voor de volgende ronde.

Tekst gaat verder onder de foto.

Beste spel

‘We hebben de hele wedstrijd met lef gespeeld en hard gewerkt voor elke bal. In een volle veste hebben we ons beste spel laten zien. 3-0 winst op Porto! Voor nu heel jammer dat we de golden set niet konden pakken. Maar we moeten vooral trots zijn op deze prestatie en dankbaar voor alle vrijwilligers en supporters die hierbij hebben geholpen’, reageert captain Carlijn Koebrugge.

Tekst gaat verder onder de video.

Trots en dankbaar

‘Wat een wedstrijd’, verzucht Thijs Oosting na afloop. ‘In een bomvolle en bijzonder sfeervolle sporthal De Veste hebben we gestreden voor wat we waard waren. Het tactisch plan klopte en werd goed uitgevoerd door de speelsters. De 1e set ging het lang gelijk op, in het midden van de set wisten we een klein gaatje te slaan. De ingevallen Rianne Vos wist de beslissende bal op 24-23 in de 1e set binnen te slaan.Ook set 2 en 3 werkten we keihard en haalden we een hoog niveau. We wonnen bijna elke lange rally en we haalden het uiterste uit onszelf. Dat alles onder de luide aanmoedigingen van alle supporters. Na de 3-0 winst volgde de golden set tot de 15. Tot 8-8 ging het gelijk op, boven de 8 was het middenspeelster Jimerson van FC Porto die ons de das om deed met 3 aanvals- en 2 blokpunten. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd ooit en het smaakt zeker naar meer. Namens het team en de rest van de staf willen Bart en ik alle vrijwilligers, sponsoren en clubgenoten bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt!’

.Foto: Rudy van ’t Rood

Wedstrijd tegen Sliedrecht Sport

Aankomende zaterdag komt Apollo 8 al weer in actie in de reguliere competitie. De Bornse eredivisionist speelt de topper tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht.