post

Dames 1 wint tweede duel in kampioenspoule

Na de nederlaag tegen Zwolle speelde Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen Sudosa Assen in de kampioenspoule. In Borne werd in drie sets gewonnen.

Apollo 8 was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten om van betekenis te blijven spelen in de kampioenspoule. Na de zure nederlaag tegen Zwolle kwam Sudosa Assen op bezoek in Borne. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar bij de big points aangekomen was het de thuisploeg die een gaatje wist te slaan. De bezoekers kwamen nog terug, maar met een foute service kreeg Apollo 8 de setwinst cadeau (25-23). In de tweede set sloeg Apollo 8 al snel een gaatje en gaf dat niet meer uit handen (25-19). In de derde set zette Sudosa nog even aan, maar Apollo 8 speelde de wedstrijd netjes uit (25-20).

Hard werken

‘Ondanks dat we soms tegen een achterstand aankeken, bleven we hard werken wat resulteerde in een mooie 3-0 overwinning’, licht speelster Pippa Molenaar na de wedstrijd toe.

Veel inzet en strijd

‘We hebben met veel inzet en strijd gespeeld tegen Sudosa Assen’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Het niveau was wisselend, maar op de momenten dat het moest stonden we er als team’.

Woensdag volgende wedstrijd

Apollo 8 heeft een druk programma, op woensdag 8 maart speelt het een uitwedstrijd tegen Utrecht. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sportcentrum Galgenwaard.