post

Dames 1 weet niet te winnen van FAST

Dames 1 is in de competitie tegen een nederlaag aangelopen. In drie sets ging de Bornse eredivisionist onderuit in een uitwedstrijd tegen FAST.

Drie dagen na de uitschakeling in het bekertoernooi kwam Apollo 8 opnieuw in actie. In de competitie moest het spelen tegen FAST in Sint Anthonis. Apollo 8 was geen schim van haarzelf en wist niet te domineren. De stand ging gelijk op en met een klein verschil ging de winst in de eerste set naar de thuisploeg (27-25). De bezoekers kenden passend veel problemen en hadden moeite met de serve van FAST. Opnieuw was het spannend, maar de thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong door de set met minieme cijfers te winnen (26-24). Ook in de derde set was het niveau van Apollo 8 niet goed genoeg en FAST liep dit keer snel uit. De winst ging in drie sets naar de thuisploeg (25-16).

Tekst gaat verder onder de video.

Ander vaatje

‘We hebben een teleurstellend resultaat geboekt tegen een scherper FAST’, analyseert trainer Thijs Oosting. ‘We maakten veel te veel onnodige fouten en hadden af en toe iets pech. De eerste twee sets verliezen we met twee punten verschil, zit het één of twee ballen mee speel je een compleet andere wedstrijd. Komende woensdag spelen we thuis tegen VC Sneek. Dan zullen we echt uit een ander vaatje moeten tappen.’

Thuiswedstrijd

Woensdag 16 maart speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen VC Sneek. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Zaterdag 19 maart komt Apollo 8 in actie tegen Eurosped. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur. Publiek is bij beide wedstrijden van harte welkom. De wedstrijden zijn ook te bekijken via de livestream Dames 1 – Apollo 8.