Dames 1 weet eerste Twentse volleybalderby niet te winnen

Op zondag 13 oktober opende Dames 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Eurosped. De dames uit Vroomshoop waren in een sfeervolle sporthal De Veste in Borne met 1-3 te sterk voor Apollo 8.

Beide teams begonnen gespannen aan de wedstrijd wat resulteerde in veel serveerfouten. Duidelijk was dat de teams aan elkaar gewaagd waren waardoor de strijd goed gelijk op ging. Eurosped pakte, mede door een aantal slimme tactische ballen, de voorsprong van 20-22. De Bornse formatie gaf zich niet gewonnen en mede door servedruk kwam het langszij en won de set met 26-24.

Eurosped pakte in de tweede set direct een voorsprong van drie punten. Apollo kwam nog even op voorsprong bij 20-18, maar vooral door fouten aan Bornse kant won Eurosped met 20-25 en kwam daarmee op gelijke hoogte. In de derde en vierde set lag het initiatief bij het team van Jan Berendsen. In beide sets hielden ze continu de voorsprong en lieten Apollo 8 niet dichtbij komen (twee keer 18-25). Eurosped pakte daarmee de punten in de eerste Twentse derby van dit volleybalseizoen.

‘Het is jammer dat we onze eerste thuiswedstrijd niet weten te winnen’, zegt aanvoerster Esther Huls. ‘Door hard werken weten we de eerste set te winnen. In de daarna volgende drie sets was het lastig om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Al met al kunnen we tevreden zijn met het vertoonde spel in de eerste twee sets’.

Tess de Vries in de aanval tijdens de streekderby tegen Eurosped. Apollo 8 ging met 1-3 ten onder in de eerste wedstrijd van het seizoen.
Tess de Vries omzeilt de blokkering van Eurosped.

‘Met servedruk hebben we in de eerste twee sets Eurosped goed onder druk gezet. Mede daardoor winnen we eerste set. Bij een stand van 20-18 in de tweede set stokte de pass en weet Eurosped de set om te buigen en te winnen. In de derde en vierde set waren zij aanvallend de meerdere en winnen de wedstrijd’, aldus trainer Thijs Oosting.

Apollo 8 kan nu het vizier richten op de volgende wedstrijd. Op woensdag 16 oktober wordt een uitwedstrijd gespeeld tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. Zaterdag 19 oktober speelt Apollo 8 thuis tegen VC Sneek. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.