Dames 1 verliest tweede wedstrijd in race landstitel

Dames 1 heeft de tweede wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap verloren. Tegenstander Sliedrecht Sport was op zaterdag 17 april in Borne in drie sets te sterk (0-3).

In de tweede wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap speelde Apollo 8 in Borne tegen Sliedrecht Sport. In de eerste ontmoeting in de play-off won Sliedrecht Sport met 3-0 van het team van Thijs en Bart Oosting. Apollo 8 begon sterk aan de openingsfase van de wedstrijd. De Bornse dames kwamen op een ruime voorsprong, maar lieten Sliedrecht langzaam terug komen in de set. Toch wist de thuisploeg op 22-20 te komen en was het dichtbij setwinst. Sliedrecht toonde veerkracht en trok alsnog de winst naar zich toe (23-25). De bezoekers hielden in het vervolg van de wedstrijd het initiatief en wonnen met twee keer 20-25 de tweede en derde set. Sliedrecht komt hiermee op een 2-0 voorsprong in de play-off en heeft nog één overwinning nodig voor de landstitel.

Goede eerste set
‘De eerste set hebben we goed gespeeld, maar konden de winst helaas niet naar ons toetrekken’, reageert speelster Carlijn Koebrugge. ‘Vanaf de tweede set was onze servedruk minder waardoor zij ons onder druk konden zetten. Hier hadden we geen antwoord op. Volgende week is het alles of niets, we hebben niets te verliezen.’

Sterk begin
‘We begonnen goed aan de wedstrijd. Een goede service en blokkering zorgde ervoor dat we een voorsprong pakten van 15-10 in de eerste set. Sliedrecht gaf zich niet gewonnen en knokte zich goed terug. Met 25-23 moesten we de eerste set aan Sliedrecht laten. In de tweede en derde set was Sliedrecht de bovenliggende partij. In de eerste set kregen we kansen op setwinst. Tegen een team als Sliedrecht moet je de kansen pakken, anders wordt het lastig. Voor nu moeten we vooral leren van de wedstrijd. Volgende week hebben we een nieuwe kans. We zullen er alles aan doen om er een vierde wedstrijd uit te slepen’, aldus trainer Bart Oosting.

Apollo 8 speelt op zaterdag 24 april om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd is live te bekijken via Livestream Dames 1 – Apollo 8.