Dames 1 verliest topper tegen Sliedrecht Sport

Na de Europese overwinning wist Apollo 8 de goede lijn niet voort te zetten. In Sliedrecht ging de Bornse formatie in vier sets onderuit (3-1).

Sliedrecht begon goed aan de wedstrijd en kwam op een ruime voorsprong. Apollo 8 had veel moeite met de servedruk. Gedurende de set begon het langzaamaan beter te lopen en bij een 24-16 achterstand wist Apollo 8 nog terug te komen tot 24-20. Dat bleek niet voldoende, de setwinst ging naar de thuisploeg (25-20). Ook in de tweede set lag het initiatief bij Sliedrecht. Opnieuw ging de winst naar de thuisploeg (25-19). In de derde set zagen we een ander Apollo 8. De bezoekers zetten de thuisploeg onder druk en aanvallend liep het prima. De winst ging in 19-25 naar Apollo 8. In de vierde set leek Apollo 8 de overhand te hebben (5-8 voorsprong), maar gaf dat uit handen. Halverwege de set liep Sliedrecht uit en pakte met ruime cijfers (25-15) de winst.

Niveau niet doorgetrokken

‘Na de goede wedstrijd afgelopen woensdag konden we ons niveau niet doortrekken tegen Sliedrecht. Door het gebrek aan energie en scherpte zijn we ondanks de gewonnen 3e set niet in ons eigen spel gekomen, wat resulteerde in een verdiend 3-1 verlies’, aldus speelster Eline Rohaan.

Niet aan tactische afspraken gehouden

‘We hebben in en tegen Sliedrecht helaas niet kunnen tippen aan ons niveau van afgelopen woensdag tegen FC Porto. De eerste twee sets hielden we ons niet aan tactische afspraken en was er te weinig scherpte. Vanaf de start van set drie liep het een stuk beter. Er werd met gevarieerd spel en een goede servedruk gespeeld en dat resulteerde in setwinst. De vierde set hielden we dat niveau tot elf gelijk vast, Sliedrecht maakte toen zes punten op rij en daarmee was de wedstrijd over. Komend weekend hebben we na negen (!) wedstrijden in één maand een weekend vrij. Daarna spelen we uit bij Sneek, waarna het tijd is voor een korte kerstbreak’, reageert trainer Thijs Oosting.

Foto’s: Peter Verheijen.