Dames 1 verliest in vijf sets van van Sliedrecht Sport

In de tiende speelronde in de eredivisie volleybal speelde Apollo 8 een uitwedstrijd. Dit keer tegen Sliedrecht Sport. In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, won de thuisploeg in een spannende vijfsetter (3-2).

Na de 3-0 overwinning op VC Sneek moest Apollo 8 spelen tegen Sliedrecht Sport. In sporthal De Basis in Sliedrecht bleef het van begin tot einde spannend. De thuisploeg trok aan het langste eind en won in vijf sets (25-23, 23-25, 25-17, 20-25, 19-17).

Terugkomen in de wedstrijd

Diagonaal Sophie Meijer pakte tien punten mee: ‘Sliedrecht Sport begon de wedstrijd met een goede servicedruk, waardoor onze passing onder druk stond. Gedurende de wedstrijd werd het beter en kwamen we meer in ons eigen ritme. We hebben kansen gehad om de vijfde set te winnen, maar die hebben we helaas niet af kunnen maken.’

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto’s: Costi Szilard.

Punt tegen directe concurrent

Trainer/coach Bart Oosting: ‘We hebben een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen directe concurrent Sliedrecht Sport. Wisselvalligheid kenmerkte de wedstrijd. In de eerste set hadden wij halverwege de set een riante voorsprong van 5 punten’, blikt hij terug. ‘Toch was het Sliedrecht die met de winst aan de haal ging. In de tweede set was dit precies andersom. In de vierde set leken wij de wedstrijd vroegtijdig weg te geven, maar we knokten ons met veel beleving en energie goed terug in de set en wedstrijd. In de vijfde namen we een 8-4 voorsprong, maar we wisten het ondanks de voorsprong en later 2 matchpoints niet over de streep te trekken.’