post

Dames 1 verliest eerste duel in strijd om landstitel

In de strijd om de landstitel heeft Apollo 8 de eerste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport verloren.In een uitwedstrijd was de thuisploeg elke set net iets te sterk en won daarmee met 3-0.  Op zaterdag 7 mei wordt de return in Borne gespeeld.

Net als vorig jaar strijden Apollo 8 en Sliedrecht om de felbegeerde landstitel. De eerste van maximaal drie wedstrijden werd op dinsdag 3 mei gespeeld in Sliedrecht. Een groep supporters uit Borne waren meegereisd om Apollo 8 aan te moedigen. In de eerste set ging de stand gelijk op, maar wist de thuisploeg aan het einde een gaatje te slaan tot 19-15. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en kwamen terug op gelijke hoogte. Bij de stand van 23-23 sloeg de thuisploeg toe en pakte de winst (25-23). In de tweede set lag het initiatief volledig bij Sliedrecht waardoor het op grote voorsprong kwam (22-13). Opnieuw gaf Apollo 8 niet op en met Juliet Huisman op service kwamen de bezoekers terug tot 22-21. Het lukte Apollo 8 net niet om door te zetten waardoor de winst opnieuw naar Sliedrecht ging (25-21). Ook in de derde set waren de twee beste teams van de eredivisie aan elkaar gewaagd. Apollo 8 gaf niet op en de set kende een spannende slotfase. Helaas was de thuisploeg net te sterk. De winst ging met 25-22naar Sliedrecht. Dankzij deze overwinning heeft Sliedrecht een 1-0 voorsprong in de finaleserie om de landstitel.

Tekst gaat verder onder de video.

Elke set lastig gemaakt

‘We hebben het Sliedrecht elke set lastig gemaakt’, vertelt Florien Reesink. ‘We kwamen steeds terug van een achterstand en weten het dan op bepaalde momenten net niet af te maken. Komende zaterdag gaan we er alles aan doen om de winst te pakken. We kunnen hierbij de support van iedereen gebruiken. Kom dus op tijd naar De Veste voor een mooi plekje en schreeuw ons naar die derde wedstrijd!’

Tekst gaat verder onder de foto.

Bomvolle Veste

‘Helaas wisten we niet te winnen van Sliedrecht’, reageert Thijs Oosting na de nederlaag. ‘In de eerste set maken we met name in het begin van de set teveel eigen fouten. Door hard te blijven werken en goed te blokkeren trokken we de stand bij 23 gelijk. Helaas scoorde Sliedrecht de laatste twee punten. Ook de tweede set liep Sliedrecht uit, maar ook in deze set wisten we ons, aangespoord door de fanatieke en in grote getale meegekomen Apollo 8 supporters, knap terug te knokken in de set. Helaas ging in de eindfase van de set de punten naar Sliedrecht. De derde set was het zelfde beeld met een zelfde winnaar. Passend, serverend en blokkerend waren we gelijk aan Sliedrecht, met name aanvallend en in de kleine details moet en kan het zaterdag beter. We hopen op een bomvolle Veste zaterdag. Met de aanmoedigingen van ons thuispubliek moet het mogelijk zijn om er een derde wedstrijd uit te slepen.’

Kom Apollo 8 aanmoedigen

Zaterdag 7 mei wordt de tweede finalewedstrijd gespeeld in Borne. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is van harte welkom. Leden en vrijwilligers van Apollo 8 hebben zoals altijd gratis toegang. Voor andere volleyballiefhebbers is er kaartverkoop aan de kassa. Apollo 8 adviseert om zoveel mogelijk met de fiets te komen en op tijd aanwezig te zijn. Vol = vol.

Sfeeractie voorafgaand aan de tweede halve finale tussen Apollo 8 en Regio Zwolle Volleybal op 1 mei 2022.