Dames 1 verliest cruciaal duel, geen zicht op landstitel

Door een 1-3 nederlaag tegen directe concurrent VC Sneek is Apollo 8 uitgeschakeld in de strijd voor plaatsing om de landstitel.

Op zondag 2 april speelde Apollo 8 in de kampioenspoule de wedstrijd tegen directe concurrent VC Sneek. De teams kwamen dit seizoen al drie keer eerder tegen elkaar in actie. In alle drie de ontmoetingen was een vijfsetter beslissend. Daar was zondag geen sprake van. Apollo 8 speelde bij vlagen uitstekend volleybal, maar VC Sneek was vooral blokkerend op dreef. De Friese formatie wist in vier sets in Borne te winnen (1-3). Door de nederlaag is de achterstand op de nummers één en twee niet meer te achterhalen. Apollo 8 zal nu gaan strijden voor een derde plek in de kampioenspoule.

Aanvallend tekort

‘We hebben gestreden maar kwamen aanvallend te kort wat resulteerde in een 3-1 verlies’, zegt Marit Zander na de wedstrijd. ‘We hebben helaas verloren van een sterk spelend VC Sneek’, vult trainer Thijs Oosting aan. ‘In een heel goed gevulde sporthal De Veste speelden we de 2e set en het eerste deel van de 3e set heel goed volleybal. De andere 2,5 set was Sneek de bovenliggende partij. We hielpen ze daarin te vaak in het zadel door een te hoge eigen foutenlast. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de eerste twee plekken op de ranglijst te ver weg. Komende zaterdag spelen we uit bij Sliedrecht en een week later spelen we op zaterdag onze laatste thuiswedstrijd tegen Zwolle. We gaan er alles aan doen om als 3e te eindigen in de kampioenspoule’.

Zaterdag 8 april uitwedstrijd

Apollo 8 speelt op zaterdag 8 april een uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 20 uur in sporthal De Basis.