Dames 1 uitgeschakeld in bekertoernooi

Apollo 8 is uitgeschakeld in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. In Sliedrecht werd in vier sets verloren van de huidige bekerwinnaar.

Op zaterdag 18 februari speelde Apollo 8 de kwartfinale uit tegen Sliedrecht Sport. Apollo 8 begon prima aan de wedstrijd en het alles goed voor elkaar (17-25 winst). In de tweede set waren de teams meer aan elkaar gewaagd en trok de thuisploeg aan het langste eind (25-23). In de derde set brak een mindere fase en lag de regie bij de thuisploeg (25-19). Ook in de vierde set wist Apollo 8 haar niveau niet te halen en die ging ook verloren (25-12). Door de nederlaag is Apollo 8 uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich nu volledig richten op de kampioenspoule in de eredivisie.

Niet om te draaien

‘Na een goede 1e set, ging de 2e set lang gelijk op. Vanaf de 3e liepen we achter de feiten aan en konden het niet omdraaien’, zegt speelster Carlijn Koebrugge.

Teleurstellend

Trainer Thijs Oosting gaf aan teleurgesteld te zijn. ‘We begonnen de wedstrijd goed met veel servedruk en goede blokkering en verdediging. We hadden veel variatie en de pass lag goed. Dat resulteerde in een 17-25 setwinst. De 2e set liepen we tot 17 gelijk een paar puntjes achter. Op de big points toonden we te weinig lef in de aanval. In plaats van 0-2 werd het 1-1.Vanaf set 3 werd onze pass minder en kwamen we er niet meer aan te pas. Een heel teleurstellend resultaat’.