post

Dames 1 trakteert publiek met overwinning op Sliedrecht Sport

Dames 1 blijft in de race voor de play-offs om de landstitel. In Borne was het op zaterdag 18 maart in vier sets te sterk voor Sliedrecht Sport.

Veel Bornenaren hadden de weg gevonden naar sporthal De Veste voor een mooi volleybalaffiche: Apollo 8 tegen Sliedrecht Sport. Om in de race te blijven voor plaatsing van de play-offs om de landstitel was het voor beide teams noodzakelijk om te winnen. Al vroeg in de wedstrijd ontpopte zich er een ware strijd tussen de beide teams. Het waren de bezoekers die twee setpoints niet wisten te benutten. Apollo 8 deed dat wel. Zij sloegen in het eerste setpoint direct raak (29-27). In de tweede set kwam Apollo 8 op achterstand, maar knokte zich knap terug. Opnieuw ging de winst naar de thuisploeg (25-21). Het bleef spannend in sporthal De Veste. De bezoekers kwamen terug in de wedstrijd door de derde set met miniem verschil (23-25) te winnen. Ook in de vierde set bleef de stand gelijk op gaan. Aangekomen bij de ‘big points’ maakte Apollo 8 het verschil op service. De winst (25-20) en daarmee belangrijke drie punten gingen naar de thuisploeg.

Tekst gaat verder onder de video.

Fantastische sfeer

Een blije Lotte van der Horst reageert na de wedstrijd: ‘Met de support van alle Bornenaren was de sfeer in De Veste fantastisch! Dan is het fijn dat we het publiek op een geweldige wedstrijd kunnen trakteren en drie hele belangrijke punten in de kampioenspoule pakken!’

Zwaar bevochten

Trainer Thijs Oosting vervolgt: ‘We hebben een zwaarbevochten overwinning geboekt op Sliedrecht Sport. De wedstrijd ontpopte zich als een ware titanenstrijd en kreeg met Apollo 8, in onze ogen, een terechte winnaar. In de eerste set overleefden we twee setpoints, op het 3e setpoint wisten we het af te maken. Ook in set 2 kwamen we een aantal punten achter. Mede vanwege een dubbele wissel (spelverdeelster voor diagonaal en vice versa) wisten we de set om te draaien. De 3e set kwamen we nog voor tot 9-7, daarna wist Sliedrecht ons onder druk te zetten en deze set binnen te slepen. De 4e set liep heel erg gelijk op, totdat Lotte van der Horst bij 19 gelijk aan serve kwam. Zij serveerde ons naar een 24-19 voorsprong en daarmee uiteindelijk ook de zege. Een meer dan welkome zege in het kader van de strijd om de twee finaletickets’.

Zaterdag 25 maart volgende wedstrijd, woensdag 29 maart opnieuw topper

Apollo 8 speelt op zaterdag 25 maart de volgende wedstrijd in de kampioenspoule. Tegenstander is Sudosa Assen. De wedstrijd begint om 20 uur in sporthal Olympus in Assen. Op woensdag 29 maart komt Apollo 8 opnieuw in actie. Dit keer tegen de koploper VV Utrecht. In Borne begint de wedstrijd om 20.00 uur. Publiek is van harte welkom!

Koop nu online je online voor Apollo 8 – VV Utrecht >>>

Reacties “Dames 1 trakteert publiek met overwinning op Sliedrecht Sport

1. RE: Een blije Lotte van der Horst reageert na de wedstrijd: ‘Met de support van alle Bornenaren was de sfeer in De Veste fantastisch