post

Dames 1 te sterk voor Regio Zwolle Volleybal

Dames 1 boekte de derde winst op rij. Op zaterdag 26 oktober won de Bornse eredivisionist met 3-1 in eigen huis van Regio Zwolle Volleybal.

Apollo 8 begon moeizaam aan de wedstrijd. Het initiatief lag bij de bezoekers die al snel op een ruime voorsprong kwamen. Het spel van de thuisploeg was niet overtuigend en het verloor de eerste set met 17-25. In de tweede set kwam de Bornse ploeg na een kleine achterstand beter in haar spel en kwam door servedruk ruim op voorsprong. De dames uit Zwolle kwamen nog even dichtbij, maar Apollo 8 trok aan het langste eind: 25-23. Het verzet van Regio Zwolle Volleybal leek gebroken en Apollo 8 won de derde en vierde set overtuigend met 25-19 en 25-12. Met de 3-1 winst boekt de Bornse eredivisionist de derde overwinning op rij en behoudt daarmee de derde plek op de ranglijst.

Belangrijke punten
‘Na het verlies in de eerste set begonnen we set twee ook wat stroef. Door goede servedruk te leveren, wisten we blokkerend en aanvallend beter in de wedstrijd te komen. Gaandeweg kregen we de wedstrijd onder controle en voerden we het tactisch plan goed uit. Hierdoor weten we de derde en vierde set met ruime cijfers te winnen. We hebben als collectief drie belangrijke punten binnen gehaald’, zegt passer/ loper Rinske Hofste met een glimlach’.

Sterk team
Trainer Thijs Oosting vult aan. ‘Regio Zwolle Volleybal wist ons in de eerste set met hoge servedruk flink onder druk te zetten. Hierdoor hadden we het lastig om te scoren aan het net. Aan de andere kant was onze servedruk matig. Dit bij elkaar opgeteld verliezen we de eerste set. Na wat tactische omzettingen en een aantal wissels wisten we na een achterstand in de tweede set van 2-6 de wedstrijd naar de goede kant om te buigen. De blokkering en verdediging pakten veel ballen en het initiatief lag aan onze kant. We weten daardoor de derde en vooral de vierde set ruimschoots te winnen. Deze overwinning laat zien dat we in de breedte een sterk team hebben.’

Zaterdag 2 november speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen streekgenoot en nummer vier van de competitie Set Up’65. De wedstrijd in Ootmarsum begint om 20.00 uur in sporthal De Schalm.