post

Dames 1 strijdend ten onder in bekerfinale tegen Sliedrecht

Apollo 8 wist niet te stunten tegen de landskampioen. Het verloor de bekerstrijd in Zwolle met 3-0.

In een prachtige ambiance begon Sliedrecht Sport scherp aan de wedstrijd en pakte direct de voorsprong van 6-2. Apollo 8, aangemoedigd door zo’n 300 fans, beet in een aantal rally’s goed van zich af tegen de huidige landskampioen en bekerwinnaar. Aanvoerster Esther Huls nam het team op sleeptouw en scoorde een aantal punten op rij. Toch wist Sliedrecht Sport de eerste set met ruime cijfers te winnen (25-16).

De tweede set begon gelijk op met veel lange rally’s. Apollo 8 pakte nog even brutaal de voorsprong (6-8), maar Sliedrecht liet met een paar prachtige punten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Onder servedruk van Esther van Berkel maakte het zes punten op rij. Sliedrecht pakte de ruime voorsprong maar zag de Bornse ploeg , met winst in een aantal prachtige rally’s terug komen tot 19-19. Met een ace van Rinske Hofste kwam Apollo 8 op 22-22. Toch trok de landskampioen aan het langste eind en won de set met 25-23.

In de derde set ging opnieuw de strijd gelijk op (5-5). Onder servedruk van Ana Rekar nam Sliedrecht afstand en kwam op 14-8. Sliedrecht gaf de voorsprong niet meer uit handen en won de set en wedstrijd.

Supporters bedankt

Trainer Thijs Oosting met zijn reactie direct na de wedstrijd: ‘Als eerste wil ik natuurlijk Sliedrecht feliciteren met de bekerwinst. Vandaag hebben we ons van onze beste kant laten zien. Het is jammer dat we de tweede set niet weten te winnen, maar ik ben ontzettend trots op de meiden. Het was fantastisch om in deze ambiance, met zoveel Apollo 8 fans , te spelen. Door de sfeer voelt het eigenlijk wel een beetje dat we gewonnen hebben. Namens het team bedank ik alle supporters voor hun steun’.

Foto: Herman Zandhuis.

Reacties “Dames 1 strijdend ten onder in bekerfinale tegen Sliedrecht

  1. Het was mooi om te zien dat de supporters van de verliezende partij meer lawaai maakte dan die van de winnaar.
    Door jullie supporters was het een hele leuke middag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.