post

Dames 1 naar halve finale beker

In de kwartfinale van het nationale bekertoernooi speelde Dames 1 een uitwedstrijd tegen streekgenoot Set Up’65. De Bornse ploeg won overtuigend in drie sets en plaatste zich voor de halve finale.

Nog geen twee weken geleden speelde Apollo 8 uit Borne ook al tegen Set-Up’65. Toen werd in de competitie in drie sets gewonnen. Op woensdag 23 februari stond de kwartfinale van het nationale bekertoernooi op het programma. Opnieuw een wedstrijd tegen Set Up’65, maar dit keer in Ootmarsum. De titelverdediger begon sterk aan de wedstrijd en binnen een mum van tijd stond er een 1-9 voorsprong op het scorebord. Apollo 8 wist de tegenstander met serve goed onder druk te zetten en de aanvallers van de thuisploeg wisten niet langs de blokkering te komen. De eerste set ging met ruime cijfers (25-9) naar de bezoekers uit Borne. Set-Up ’65 tapte in de tweede set uit een ander vaatje en kwam beter in haar spel. Halverwege de set stond de thuisploeg op ruime voorsprong en het leek er niet goed uit te zien voor de huidige bekerwinnaar. Apollo 8 schakelde bij en kwam op gelijke hoogte (20-20). Het was Set-Up’65 die de eerste big points wisten te scoren (22-20), maar Apollo 8 hield het hoofd koel en scoorde vijf punten op rij en won daarmee de set (22-25). In de derde set probeerde de thuisploeg het wel, maar had het opnieuw veel moeite met de servedruk van het team uit Borne. Apollo 8 won eenvoudig met 15-25 en won daarmee de kwartfinale in duidelijke cijfers: 0-3. In de halve finale komt Apollo 8 uit tegen VV Utrecht. Deze wedstrijd wordt op donderdag 10 maart gespeeld in Utrecht.

Knap teruggekomen

‘We begonnen super scherp aan de wedstrijd’, vertelt speelster Juliet Huisman. ‘Ons blok stond goed en we hadden veel servedruk. Het is knap dat we na een flinke achterstand in de tweede set deze toch weten te winnen. Dit gaf vertrouwen voor de derde set die wij ook met vechtlust binnen hebben gesleept. Op naar de halve finale!’

Goede overwinning

‘Een goede overwinning’, reageert trainer Thijs Oosting na de wedstrijd. ‘In de eerste set spelen we ijzersterk, blokkerend en serverend was het erg goed. In de tweede set ging Set-Up ’65 volle bak serveren en aanvallen en dat had succes. Bij de stand van 14-8 voor de thuisploeg moesten we flink bijschakelen. Mede vanwege een aantal wissels waren we bij de 20 weer op gelijke hoogte. We bleven koel en wisten deze beladen set binnen te slepen. In het begin van de derde set kon Set Up ons nog volgen, maar op serve van Daphne en Carlijn liepen we uit van 8-10 naar 10-19. Dat gat was voor Set-Up ’65 te groot en met 15-25 wonnen we de set en daarmee de wedstrijd!’

Competitie

Dit weekend speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd in de competitie tegen Voltena. De wedstrijd wordt op zondag 27 februari gespeeld en begint om 14.30 uur. Publiek is van harte welkom!