Dames 1 pakt winst in topper tegen Utrecht

Dames 1 boekte afgelopen zaterdag de vijfde winstpartij op rij. In Utrecht werd in vier sets gewonnen van koploper VV Utrecht.

Op donderdag 12 januari wist Apollo 8 in Borne te winnen van Zwolle. Die overwinning kreeg vervolg op zaterdag 14 januari. Toen stond de volgende topper op het programma, dit keer tegen koploper VV Utrecht. Beide teams deden in het begin van de wedstrijd weinig aan elkaar onder. Apollo 8 speelde een goede en scherpe wedstrijd wat resulteerde in een kleine voorsprong (12-15). Die werd langzaam uitgebouwd en de winst ging naar de bezoekers (20-15). Apollo 8 zette het goede spel in de tweede set door en won ruimschoots in 16-25. In de derde set waren beide teams meer aan elkaar gewaagd, het was Utrecht dat wat terug kon doen (25-27). Ook in de vierde set ging het gelijk op. Bij de big points aangekomen kwam Lisa Louwrink aan service. Utrecht had hier geen antwoord op en Apollo 8 pakte met 21-25 de overwinning.

Tekst gaat verder onder de foto.

Heerlijke overwinning

‘Een heerlijke overwinning’, zegt speelster Pippa Molenaar. ‘Het was hard werken in Utrecht met fanatiek publiek op de tribunes, maar de volle drie punten gaan mee naar Borne!’

Fantastisch vervolg

‘De mooie doordeweekse overwinning op Zwolle hebben we een fantastisch vervolg gegeven door te winnen in en tegen Utrecht de koploper van de eredivisie. Een teamprestatie van formaat. We hebben veel verschillende speelsters nodig gehad. Na de eerste twee sets kwamen we in de derde set in exact dezelfde positie als vorig seizoen in de beker. Drie matchpoints waren niet genoeg om de wedstrijd te beslissen. Utrecht rook zijn kans en maakte de set wel koelbloedig af. In de vierde set konden we behulp van een aantal wissels een iets andere spel gaan spelen waardoor Utrecht zich weer aan moest passen. De knappe sprongservice serie van Lisa Louwrink zorgde ervoor dat Utrecht niet meer onder de druk vandaan kwam. Maandag zullen we de knop omzetten want donderdag en zaterdag staat het tweeluik met Peelpush te wachten. Donderdag in Meijel ligt het zwaartepunt, omdat we graag een ronde verder willen komen in de beker’, reageert trainer Bart Oosting.

Tweeluik Peelpush

Donderdag 19 januari speelt Apollo 8 een uitwedstrijd in het nationale bekertoernooi tegen Peelpush. Zaterdag speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd in de competitie, opnieuw tegen Peelpush. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20 uur in sporthal De Veste in Borne.