Dames 1 ook voor tweede keer langs Peelpush

Binnen twee dagen wist Dames 1 twee keer te winnen van Peelpush. In het nationale bekertoernooi werd op donderdag 19 januari de winst veilig gesteld. In competitieverband speelde Apollo 8 op zaterdag 21 januari een solide wedstrijd die in vier sets werd gewonnen.

In de bekerwedstrijd werd in drie sets gewonnen van Peelpush. In Borne moest Apollo 8 er iets meer moeite voor doen. Eén set werd afgestaan aan de tegenstander uit Meijel. De eerste set werd gewonnen (25-11), de tweede set ging naar Peelpush (19-25). De thuisploeg werd wakker geschud en liet dat in de derde en vierde set zien (25-21, 25-13).

Sterk begin

‘We begonnen sterk aan de wedstrijd maar in set twee kwamen we in een dipje, wat resulteerde in een 1-1 tussenstand’, licht Jette Kuipers toe. ‘We wisten als team snel weer de draad op te pakken en dit leverde voor ons een 3-1 winst op! We gaan weer een week hard trainen en dan staat de uitwedstrijd tegen Voltena op het programma.’

Jette Kuipers (14) verschalkt de blokkering van Peelpush.

Teveel achterover leunen

‘Belangrijkste was het winnen van 3 punten en dat hebben we gedaan’, reageert Bart Oosting na de zege. ‘Het was overigens een verdiende overwinning. Wat we ons zelf wel kunnen verwijten is dat we in de 2e set een 8-1 voorsprong hebben weggegeven. In de 3e en 4e set zijn we alerter en konden we een lange serie van Peelpush voorkomen.’

Uitwedstrijd

Aankomende zaterdag 28 januari speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. De wedstrijd in sporthal De Crosser begint om 19.00 uur.

Foto’s: Rudy van ’t Rood