post

Dames 1 naar halve finale nationale beker

Dames 1 sloot het kalenderjaar 2019 met een overwinning af. Het team van Thijs en Bart Oosting plaatste zich ten koste van FAST voor de halve finale van de Nationale Beker.

In de kwartfinale kwam Apollo 8 in actie tegen eredivisionist FAST uit Gennep. Na een valse start in de eerste set (25-19) wonnen de bezoekers uit Borne overtuigend de drie opvolgende sets (14-25, 19-25, 20-25). Daarmee plaatst Apollo 8 zich voor de halve finale. In Borne zal het team het op woensdag 15 januari 2020 om 19.30 uur gaan opnemen tegen landskampioen en bekerwinnaar van het afgelopen seizoen Sliedrecht Sport.

‘In het begin van de wedstrijd leverde FAST veel servedruk waar wij moeite mee hadden’, vertelt speelster Tess de Vries. ‘We waren niet in staat om zelf te scoren waardoor FAST de eerste set wint. Vanaf set twee liep het beter en hielden we de tegenstander continu onder druk. Hierdoor weten we de wedstrijd te winnen. Het was mooi om te zien dat er veel publiek was. Het zorgde voor een mooie volleybalsfeer.’

‘FAST begon erg sterk aan de wedstrijd’, vult trainer Bart Oosting aan. ‘We hadden moeite in onze passing door de harde service van de thuisploeg. Door wat tactische omzettingen kantelde de wedstrijd en slepen we de winst binnen. We sluiten het jaar af als nummer drie van de eredivisie en plaatsen ons voor de halve finale. Een mooie prestatie. We hebben nu een weekje rust en vanaf 30 december bereiden we ons weer voor op een periode vol met wedstrijden.’

Apollo 8 komt op zaterdag 4 januari in actie voor de competitie. Het team speelt een uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Apollo 8 wenst iedereen fijne kerstdagen en een sportief 2020.