post

Dames 1 naar finale om landstitel

Apollo 8 heeft zich voor het tweede achtereenvolgende jaar geplaatst voor de finales om de landstitel. In de halve finale was het in een tweeluik te sterk voor Regio Zwolle Volleybal. In Borne viel de beslissing in een enerverende wedstrijd.

Na de 0-3 overwinning in Zwolle had Apollo aan het winnen van twee sets voldoende om een finaleplek af te dwingen. In een sfeervolle sporthal De Veste kreeg het publiek een wedstrijd voorgetoverd waar alles in zat. Lange rally’s, killblocks, veel fouten, gele kaarten en emoties zorgde voor een spannende ontknoping. De thuisploeg had het niet makkelijk tegen de stugge tegenstander uit Zwolle. De stand ging direct gelijk op, maar de thuisploeg had moeite met de service van de bezoekers. Daardoor wist Zwolle een klein gaatje te slaan aan het einde van de set en ging het met de winst vandoor (22-25). Ook in de tweede set bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar werd gekenmerkt door veel servicefouten, vooral aan Bornse zijde. Apollo 8 kwam van 15-18 nog terug tot 18 gelijk, maar het was opnieuw Zwolle dat de winst pakte in 22-25. De thuisploeg rechtte de rug en ging beter spelen waardoor het aan het begin van de derde set een grote voorsprong pakte. De servedruk ging omhoog en Zwolle kreeg geen vat op het Bornse spel. De winst ging naar de thuisploeg in 25-16. In de vierde set ging het weer gelijk op tot 12-12. Door beslissingen van de scheidsrechters liepen de gemoederen aan beide kanten af en toe hoog op. Apollo 8 liet zich niet van de wijs brengen en pakte een kleine voorsprong van 16-14. Die voorsprong werd verder uitgebouwd. Op setpoint ging het publiek van De Veste staan om hun ploeg bij het beslissende punt te ondersteunen. Met 25-19 ging de winst naar de thuisploeg en bracht de stand op gelijke hoogte (2-2). Omdat Apollo 8 aan het winnen van twee sets voldoende had werd het punt uitgebreid gevierd door speelsters, staf en publiek. Om toch een winnaar toe te wijzen aan de wedstrijd werd de vijfde set een formaliteit. Die set ging ook naar de thuisploeg (15-12) en won daarmee de wedstrijd in vijf sets.

Tekst gaat verder onder de video.

Opluchting

Een opgeluchte Rianne Vos reageert op het behalen van de finale. ‘Zwolle wist ons goed onder druk te zetten in de eerste en tweede set door een ander spel te spelen dan de eerste wedstrijd. In de derde set kregen we hier meer grip op en konden we ons plan uitvoeren. Dit lukte ook in de vierde set en door de winst was iedereen blij en opgelucht. We gaan de finale spelen!’, aldus een blije Rianne.

Tekst gaat verder onder de foto.

Knappe prestatie

‘In een heerlijk drukke en sfeervolle Veste hebben we een hele knappe prestatie geleverd door na 0-2 achterstand drie sets op rij te winnen en daarmee een plek in de finale om de landstitel hebben bemachtigd’, vertelt een opgeluchte trainer Thijs Oosting. ‘Zwolle speelde de eerste twee sets heel sterk. Passend bleven ze goed overeind en blokkerend wisten we geen grip op hun aanvalsters te krijgen. Vanaf de derde set lukte het ons om hun passlijn te ontregelen, mede daardoor werd het blokkerend beter. Dat resulteerde in vijftien blokpunten na vijf sets. Passend was het bij ons stabiel. Voor ons als coaches was het mooi om te zien dat hetgeen we hebben geleerd als team tot uiting kwam in deze wedstrijd. Een speciaal dankjewel gaat naar onze supporters die ons massaal hebben aangemoedigd, dat hielp ons er echt doorheen. Voor nu gaat de focus op de wedstrijden tegen Sliedrecht.’

Ontknoping tegen Sliedrecht Sport

Apollo 8 kan zich al snel gaan klaar maken voor de strijd tegen titelhouder Sliedrecht Sport. Dinsdag 3 mei speelt het in Sliedrecht om 19.30 uur. Op zaterdag 7 mei wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Borne. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is van harte welkom. Mocht na zaterdag de stand gelijk zijn, volgt de beslissende wedstrijd op 14 mei in Sliedrecht.