post

Dames 1 lijdt onnodige nederlaag

Op dinsdag 15 november speelde Apollo 8 de topper tegen Sliedrecht Sport. In Borne wist de thuisploeg haar niveau niet te halen en verloor in drie sets.

Na de overwinning op Peelpush speelde Apollo 8 als nummer twee van de ranglijst een thuiswedstrijd tegen de nummer één Sliedrecht Sport. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek al direct bij het begin van de wedstrijd. De strijd ging gelijk op, maar halverwege de eerste set sloeg Sliedrecht een gaatje (15-18). Apollo kwam nog twee keer terug tot 19-19 en 22-22, maar het waren de bezoekers die op de beslissende momenten toe wisten te slaan(22-25). Apollo 8 ging in de tweede set goed van start. Het initiatief lag bij de thuisploeg en zij kwamen ook op voorsprong (18-14). Sliedrecht gaf niet op en kwam knap terug. Opnieuw werd het spannend, het waren de bezoekers die met minimale cijfers de winst binnen haalden (24-26). Dit verlies kwam de thuisploeg niet meer te boven, in de derde set zette Sliedrecht aan en wonnen gemakkelijk met 15-25.

Niveau niet gehaald

‘Het is jammer dat we ons niveau niet hebben kunnen halen’, vertelt speelster Jorieke Bodde. ‘Sliedrecht is een goede ploeg waartegen de details goed moeten zijn. Dat was bij ons niet zo. De foutenlast was aan onze kant te hoog waardoor het moeilijk was om grip te krijgen op de wedstrijd. We gaan deze week hard aan de bak om de puntjes op de i te zetten.’

Onnodige nederlaag

‘Onnodig’, reageert trainer Thijs Oosting. ‘Zowel de eerste als tweede set verliezen we met een klein verschil. Vooral vanwege een te hoge eigen foutenlast. De derde set kwamen we er niet meer aan te pas. Nu gaat de focus vol op Voltena’.

Thuiswedstrijd en dan Europa

Zaterdag volgt opnieuw een wedstrijd in Borne. Om 19.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal tegen Voltena in sporthal De Veste. Kaarten voor dit duel zijn te koop in de online ticketshop.

Na die wedstrijd gaat het vizier op Europees volleybal. Op dinsdag 22 november speelt Apollo 8 de uitwedstrijd tegen AJM FC Porto in Portugal. Woensdag 30 november volgt de return in De Veste.