post

Dames 1 koploper na reguliere competitie

Op zaterdag 27 februari stond de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op het programma. Dames 1 had genoeg aan een 2-3 overwinning op FAST om de eerste plek op de ranglijst veilig te stellen. Het neemt daardoor drie punten mee naar de kampioenspoule.  

Na het klinken van het eerste fluitsignaal in Sint Anthonis bleek dat de thuisploeg FAST prima tegenstand bood aan de bezoekers uit Borne. De eerste set werd een ware thriller. Apollo 8 kreeg meerdere mogelijkheden om de set naar zich toe te trekken, maar de thuisploeg sloeg uiteindelijk op 30-29 toe (31-29 winst). Ook de tweede set werd gewonnen door de thuisploeg (25-21), waardoor het team van Thijs en Bart Oosting op een 2-0 achterstand kwam. FAST zette het goede spel voort, kwam opnieuw op voorsprong (14-10) en leek af te stevenen op de winst. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en met de inbreng van de energieke Emma Bredewoud wisten de bezoekers de wedstrijd te kantelen. Apollo 8 pakte de voorsprong en trok mede door de sterke blokkering aan het einde van de derde set de winst met 18-25 naar zich toe. De vierde set was spannend, maar bij de beslissende punten sloeg Apollo 8 toe (22-25) en trok de stand gelijk op 2-2. Apollo 8 had een 3-2 overwinning nodig om de koppositie veilig te stellen. Het team sloeg een groot gat, maar de thuisploeg kwam nog gevaarlijk dicht in de buurt. Opnieuw maakte de blokkering het verschil waardoor de Bornse ploeg met 11-15 de nodige 2-3 overwinning veilig stelde.

Hard werken
‘In deze moeilijke wedstrijd hebben we als team voor elkaar geknokt. Dat maakte het verschil, zodat we de wedstrijd naar onze kant konden draaien’, reageert een opgeluchte Emma Bredewoud.  

Niet de beste wedstrijd
Een moeizame overwinning’, zegt trainer Bart Oosting. ‘FAST bleek een taaie tegenstander en wij brachten te weinig druk met onze service. Hierdoor konden zij hun aanvalsters in stelling brengen. Verdedigend hadden ze het ook prima voor elkaar en met veel wilskracht haalden ze de ballen van de grond.  Wij hebben veel mentale veerkracht getoond. We speelden zelf niet top en om dan vanuit een lastige uitgangspositie (2-0 achterstand in sets) toch de wedstrijd over de streep te trekken is gewoon knap. Dat geldt natuurlijk voor de algehele prestatie tijdens deze reguliere competitie waar we als eerste zijn geëindigd. De koppositie geeft recht op drie belangrijke bonuspunten bij aanvang van de kampioenspoule.’

In het weekend van 6 en 7 maart begint Dames 1 aan een reeks van zes wedstrijden in de kampioenspoule, waar het thuis en uit VC Sneek, Regio Zwolle Volleybal en Sliedrecht Sport treft. De nummers 1 en 2 van de kampioenspoule spelen in een best-of-five serie om de landstitel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.