post

Dames 1 klaar voor herstart eredivisie

In het weekend van 9 en 10 januari wordt de eredivisie volleybal hervat. Dames 1 speelt op zondag een uitwedstrijd tegen streekgenoot Eurosped uit Vroomshoop.

Winst op zak
Apollo 8 speelde op 10 oktober haar laatste wedstrijd tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Het was de start van de competitie en die wedstrijd werd knap gewonnen door de Bornse dames (1-3). Door corona werd daarna de competitie stil gelegd. Na precies drie maanden zal de competitie hervat worden tegen Eurosped. ‘Daar kijken we enorm naar uit, we zijn er klaar voor’, zegt trainer Thijs Oosting.

Vreemde situatie
De topcompetities, waaronder de eredivisie volleybal, vormen een uitzondering op de maatregelen. Er gelden strikte maatregelen, zo moeten de dames en staf zich voor elke wedstrijd laten testen op corona. ‘Zoals Thijs zegt hebben we er veel zin in, maar het is natuurlijk wel een vreemde situatie’, vult Bart Oosting aan. ‘We zijn bij Apollo 8 het enige team die mag trainen en nu ook wedstrijden mag spelen. Daar zijn we natuurlijk dankbaar voor, we begrijpen de situatie, maar het is wel bitter. Vooral voor onze Apollo 8-leden. En we spelen en trainen natuurlijk het liefst in een volle sporthal De Veste.’

Twee oefenwedstrijden
‘Vlak voor de feestdagen kregen we het bericht dat in januari de competitie hervat zou worden. We hebben in de afgelopen weken twee oefenwedstrijden gespeeld tegen VC Sneek en Set Up’65. Belangrijk om na zo lange tijd weer wedstrijdritme op te doen. Beide wedstrijden werden gewonnen en iedereen kwam aan spelen toe. Een nuttige testcase voor de start tegen Eurosped. Een pittige tegenstander, maar we zijn er klaar voor’, rond Thijs af. Aan het begin van het seizoen, tijdens de strijd om de Supercup, stonden beide teams ook al tegenover elkaar. Eurosped was in dat duel met 3-2 en 15-13 in de 5e set te sterk.

Wedstrijd te zien op volleybal.nl
Alle wedstrijden uit de eredivisie zijn live te zien op volleybal.nl of apollo8.nl/livestream-dames-1. Aan het bekijken van de livestreams zijn voor de kijker geen kosten verbonden, wel is hiervoor eenmalige registratie nodig. De wedstrijd tegen Eurosped begint zondag 10 januari om 15.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.