Dames 1 in vijf sets langs Set-Up ’65

Dames 1 heeft de midweekse confrontatie tegen streekgenoot Set-Up ’65 gewonnen. Een 0-2 achterstand werd omgebogen in een 3-2 overwinning.

Op donderdag 9 januari speelde Apollo 8 haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar. Streekgenoot Set-Up ’65 was de tegenstander. Apollo 8 moest het doen zonder Kim Klein Klankhorst (ziek), Tess De Vries (blessure) en Esther Huls (blessure). Set-Up ’65 begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg stevig onder druk. De passers van Apollo 8 hadden moeite met de servedruk en door een hoge foutenlast aan Bornse kant ging de set met 18-25 naar de gasten uit Ootmarsum. In de tweede set liep het spel gelijk op, maar Set-Up ’65 wist snel een gaatje te slaan. Opnieuw ging de winst naar Set-Up ’65 (18-25). In de derde set tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. De servedruk ging omhoog en aanvallend liep het beter aan de kant van Apollo 8. De thuisploeg kwam op een ruime voorsprong en won de set met 25-18. Na een achterstand van 0-4 in de vierde set nam Apollo 8 het initiatief over en kwam op een 16-8 voorsprong. Set-Up ’65 kwam nog even dichtbij, maar aan het einde van de set werd door solide spel een vijfde set afgedwongen (25-19). In de beslissende set kwam Set-Up ’65 nog met 0-3 voor, maar door een goede serveserie pakte de nummer drie van de eredivisie de voorsprong van 6-4. De Bornse dames gaven dit niet meer uit handen en wonnen de set met 15-10 en daarmee de Twentse derby met 3-2.

Carlijn Koebrugge neemt de verdediging van Set-Up '65 onder vuur in de Twentse volleybalderby. Apollo 8 wint met 3-2.

Wedstrijd weten om te buigen
‘In de eerste twee sets spelen we vooral tegen ons zelf’, vertelt speelster Carlijn Koebrugge. ‘We maakten veel fouten waardoor Set Up’65 de druk kon opvoeren. Gelukkig wisten we ons te herpakken in de derde set en kwamen we beter in ons spel. We kregen meer vertrouwen en hierdoor legden wij de druk bij de tegenstander. Hierdoor weten we wedstrijd om te buigen in ons voordeel. Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.’

Slordig begin
‘We beginnen slordig aan de wedstrijd en wisten dit in de eerste twee sets niet om te buigen’, zegt trainer Bart Oosting. ‘Door hard te werken weten we de wedstrijd in ons voordeel te kantelen. We gingen slimmer aanvallen en daarnaast was onze middenaanvalster Carlijn Koebrugge een ware plaag voor de verdediging van Set-Up ’65. Ze scoorde maar liefst 23 punten. Als we kijken naar de uitwedstrijd tegen Set-Up ’65 (3-1 nederlaag) weten we nu, ondanks dat we niet goed speelden, de wedstrijd om te buigen. Dat is een stap vooruit die we als team in de afgelopen maanden hebben gemaakt.’

Halve finale Nationale Beker
Op woensdag 15 januari speelt Apollo 8 in Borne de halve finale om de Nationale Beker tegen bekerhouder en landskampioen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 19.30 uur in de sporthal De Veste.