post

Dames 1 in vier sets langs VV Utrecht

In de elfde speelronde in de eredivisie volleybal speelde Apollo 8 zaterdagavond thuis tegen VV Utrecht. In de eerste twee sets was de ploeg van Bart en Thijs Oosting op stoom en hadden de Domstedelingen weinig in te brengen (25-15, 25-9). In de derde set keek de thuisploeg al snel tegen een 1-5 achterstand aan en was het niet bij de les. De opgelopen achterstand kon niet omgebogen worden, zodat Utrecht de derde set won (16-25). De thuisploeg benutte in de vierde set op een stand van 24-23 het derde set- en matchpoint en won daarmee met 3-1.

Scherpe start

Passer/loper Eline Rohaan over het verloop van de wedstrijd: ‘Door scherp aan de wedstrijd te beginnen en Utrecht onder druk te zetten met onze service en blokkering wisten we de eerste twee sets overtuigend naar ons toe te trekken. In de derde set kwam Utrecht nog goed terug, maar gelukkig herpakten we ons in de laatste spannende set en wisten we deze belangrijke wedstrijd te winnen!’

Tekst gaat verder onder de foto.

Genieten en door

‘Onze passing was stabiel, waardoor de aanvalsters goed in stelling konden worden gebracht. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is de start van de 3e set, waarin we Utrecht de kans gaven om terug te komen in de wedstrijd. Tegen een ploeg als Utrecht gevaarlijk’, blikt trainer/coach Bart Oosting terug. ‘In de vierde set deden we weinig voor elkaar onder. Boven de 20 punten hadden we een gaatje te pakken. We bleven met lef aanvallen en dat zorgde ervoor dat we Utrecht op de knieën kregen. Een mooie overwinning, maar we kunnen er niet lang bij stilstaan. Woensdag en zaterdag wachten voor ons met Zwolle en Assen de volgende topploegen die kans maken op een plek bij de eerste 4.’

Tekst gaat verder op de foto.

Foto’s: Spifo.nl / Frank Oortwijn

Volgende wedstrijden

Op woensdag 13 december speelt Apollo 8 een uitwedstrijd. Om 20.00 uur is in het Landstede Sportcentrum in Zwolle Djopzz VC Zwolle Topvolleybal de tegenstander.

Zaterdag 16 december ontvangt Apollo 8 het Drentse Visser Assen/Sudosa Desto in eigen Veste. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar in de online ticketshop op deze website.