post

Dames 1 in drie sets te sterk voor Peelpush

Zaterdag 12 november speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Peelpush in Meijel. De Bornse eredivisionist boekte een keurige overwinning (0-3) en nam de drie punten mee naar Twente.

Na de nederlaag tegen Utrecht speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Peelpush uit Meijel. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en pakten al snel een voorsprong. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en Apollo 8 won de set met 21-25. De thuisploeg kwam in de tweede set beter in haar spel en kwam op een grote voorsprong (14-8). Apollo 8 vocht zich knap terug en wist zeven punten op rij te scoren. De set kantelde naar Borns voordeel en de winst ging opnieuw naar de bezoekers (20-25). In de derde set wist Peelpush aan het einde van de set uit te lopen, maar Apollo 8 wist nogmaals terug te komen en pakte de volle winst (23-25).

Leuk om even terug te zijn

Speelster Lotte van der Horst, vorig jaar nog spelend voor Peelpush, is blij met de overwinning. ‘We begonnen scherp aan de wedstrijd en ondanks dat we in set 2 en 3 op achterstand kwamen wisten we dit met lange series snel om te buigen en maakten we in de big points het verschil. Daarmee nemen we de 3 punten weer mee naar Borne. Het was mooi om weer even terug te zijn in Meijel met veel bekenden’.

Tekst gaat verder onder de foto.

Lastige horde

‘We hebben een goede overwinning geboekt in de verre uitwedstrijd tegen Peelpush’, zegt trainer Bart Oosting. ‘We wisten vooraf dat Peelpush een lastig te nemen horde is. In de eerste competitiewedstrijden verrasten zij met name de topteams Sliedrecht en Sneek. In Sliedrecht won Peelpush zelf met 3-2, in Sneek konden ze een 2-0 voorsprong net niet omzetten in winst. De eerste set speelden we redelijk. Zonder echt goed volleybal pakten we de eerste set zonder al te veel problemen. In de tweede was het Peelpush die in de beginfase beter was. We hadden moeite om in een ritme te komen. Uiteindelijk lukte het toch om het aanvalsspel van de tegenstander te ontregelen met onze service. De derde set was het stuivertje wisselen en ging het lang gelijk op. Goede invalbeurten van Eline Nijhuis met de service en spelverdeelster Charlotte Haar die Jorieke Bodde veelvuldig in stelling wist te brengen zorgden voor een uiteindelijke verdiende overwinning. We gaan ons nu richten op de topper tegen Sliedrecht’.

Tekst gaat verder onder de foto.

Twee thuiswedstrijden en dan Europa

Dinsdag 15 november speelt Apollo 8 om 20 uur een thuiswedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport. Zaterdag volgt opnieuw een wedstrijd in Borne. Om 19.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal tegen Voltena in sporthal De Veste.

Na die twee wedstrijden gaat het vizier op Europees volleybal. Op dinsdag 22 november speelt Apollo 8 de uitwedstrijd tegen AJM FC Porto in Portugal. Woensdag 30 november volgt de return in Borne. Kaarten voor dit duel zijn te koop in de online ticketshop.

Foto’s: Wim Simons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.