post

Dames 1 houdt hoofd koel en wint vijfsetter van Zwolle

Op woensdagavond 13 december is de Overijsselse derby tussen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en Apollo 8 gespeeld. In een wedstrijd met meerdere gezichten en waar de spanning groot was, trok Dames 1 aan het langste eind. De Bornse volleybalsters wonnen met 2-3.

De verschillen tussen beide teams waren in de eerste drie sets minimaal: 25-22, 23-25 en 25-27. In het Landstede Sportcentrum dwong de thuisploeg met een ruime 25-14 winst in de vierde set een beslissende vijfde set af. Apollo 8 liep daarin vlot uit naar een 2-7 voorsprong. Zwolle kwam terug tot 6-8 en naderde de ploeg van Bart en Thijs Oosting tot op 1 punt: 12-13. Lotte van der Horst en Marije ten Brinke benutten met hun aanvallen vervolgens de laatste twee punten op rij (12-15).

Veerkracht

‘Het was een spannende wedstrijd’, zegt aanvoerder Carlijn Koebrugge. ‘Zowel Zwolle als wij maakten op sommige momenten veel fouten. Na een mindere vierde set is het knap dat we de vijfde set alsnog weten te pakken. We zijn blij dat we twee punten meenemen naar Borne!’

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto’s: Rudy Biekart.

Wisselvallig

Trainer/coach Thijs Oosting: ‘Het was een wisselvallige wedstrijd in en tegen Zwolle. Het niveau van het spel was wisselend, maar door hard te blijven werken en tactisch de juiste keuzes te maken op belangrijke momenten pakten we door.. Op de beslissende momenten hielden we ons hoofd koel en zo werden we beloond met een 2-3 overwinning.’

Volgende wedstrijd

Op zaterdag 13 december speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd. In sporthal De Veste in Borne speelt het team tegen Sudosa-Desto, een ploeg die evenals de Bornenaren volop meestrijdt om een plek in de top vier van de eredivisie. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via https://store.ticketing.cm.com/apollo8.