Dames 1 eenvoudig naar kwartfinale Nationale Beker

Op zaterdag 23 november speelde Dames 1 in de 1/8 finales van de Nationale Beker tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. De bekerfinalist van het afgelopen seizoen won thuis in Borne eenvoudig in drie sets en bekerde daarmee door naar de kwartfinales.

Eerder in het volleybalseizoen kwamen de teams elkaar al tegen in de reguliere competitie. Toen was het team van Thijs en Bart Oosting met 1-3 te sterk voor de Apeldoornse formatie. Apollo 8 wist wat ze te doen stond en ging in het bekertreffen goed van start. Met veel servedruk speelde de thuisploeg een solide eerste set die eenvoudig werd gewonnen met 25-13. De tweede set was een kopij van de eerste en ook deze werd gewonnen met 25-13. In set drie liet de tegenstander uit Apeldoorn beter volleybal zien en werd het spel van de thuisploeg wat slordiger. Een 16-20 achterstand werd door een goede serveserie van Rianne Vos omgebogen tot een voorsprong van 23-20. Op dat moment maakte de veertienjarige Marit Zander haar debuut in de eerste selectie van Apollo 8. Zij verving Manon van ’t Rood die door een blessure niet inzetbaar is. De set en daarmee de wedstrijd werd met een setstand van 25-21 gewonnen. Apollo 8 neemt het in de kwartfinale op tegen FAST.

Libero Lieke Hilgenberg reageert opgetogen na de overwinning. ‘Het was een prima wedstrijd van onze kant. Als team hebben we overtuigend gespeeld. In de derde set maken we het nog even spannend, maar door een goede serveserie wisten we ook deze set te winnen. Een goede start van hopelijk opnieuw een mooi bekeravontuur.’

Door een ruime 3-0 overwinning op Dros Alterno bekert het eerste damesteam van Apollo 8 door naar de kwartfinale van de nationale beker.

‘We hebben een keurige wedstrijd gespeeld’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘We komen in de eerste twee sets al vroeg op voorsprong . Onze servedruk was hoog en er werden veel punten gemaakt door op eigen service de blokkering en verdediging goed op orde te hebben. In de laatste set ging Dros Alterno wat beter spelen en werden wij iets slordiger. Door een goede serveserie van Rianne Vos werd een 16-20 achterstand omgebogen in een 23-20 voorsprong. Aan het einde van de set maakte Marit Zander haar debuut. Het was mooi om te zien dat achter ons eerste team talentvolle speelsters klaar staan om ons bij te staan wanneer dat nodig is.’

Zondag 1 december komt Apollo 8 weer in actie in de reguliere competitie. In een thuiswedstrijd komt nummer zes van de ranglijst en tegenstander in de kwartfinale FAST in Borne op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur in sporthal De Veste.