post

Dames 1 dichtbij bekerfinale, 2-3 nederlaag tegen Sliedrecht Sport

In een sfeervolle sporthal De Veste speelde Dames 1 op woensdag 15 januari voor een plek in de finale om de Nationale beker. Tegenstander Sliedrecht Sport bleek helaas in een boeiend en zinderende volleybalstrijd net te sterk (2-3).

Het publiek in sporthal De Veste in Borne zat vanaf het begin van de wedstrijd op het puntje van de stoel. Beide teams lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren en daardoor liep de stand gelijk op. Een 16-18 achterstand werd weg gewerkt waardoor de stand weer gelijk kwam (20-20). Het publiek ging er nog eens goed achter staan en zag dat Apollo 8 de eerste set binnen sleepte (25-23). In de tweede set ging het opnieuw gelijk opgaand, de verschillen waren klein, maar Sliedrecht Sport won nipt (24-26). In de derde set sloeg de ploeg uit Sliedrecht al snel een klein gaatje (5-9) en gaf dit niet meer uit handen en kwam op een 1-2 voorsprong (20-25). De thuisploeg rechtte de rug en liet in de vierde set prachtig volleybal zien. Sliedrecht Sport had niks in te brengen en Apollo 8 won met duidelijke cijfers (25-13). Een vijfsetter moest de beslissing brengen in deze volleybalkraker. De thuisploeg zette het goede spel uit de vierde set voor en kwam op een 5-1 voorsprong. Bij een stand van 9-9 was dit weer in evenwicht. Beide teams gaven niet op en de spanning was bij het publiek voelbaar. Sliedrecht kwam op 10-12, maar Apollo 8 wist het weer gelijk te brengen. Op een 14-12 stand kreeg de thuisploeg de kans om twee matchpoints te benutten om opnieuw de bekerfinale te bereiken. Helaas kwam Sliedrecht Sport knap terug en kaapte de overwinning voor de neuzen van de Bornse dames weg (14-16).

Vergeten ons te belonen
‘Het is bijzonder jammer dat we ons zelf vergeten te belonen, we hadden het kunnen afmaken. Maar we hebben laten zien dat we op de goede weg zijn. Het is altijd de tegenwind die de vlieger doet opstijgen’, zegt speelster Eline Geerdink na de wedstrijd.

Trots op het team
‘Het is moeilijk om woorden te vinden voor deze wedstrijd’, vertelt een teleurgestelde Bart Oosting. ‘Als je zo dichtbij bent en je twee matchpoints krijgt is het enorm balen dat we de wedstrijd niet over de streep weten te trekken. Iedereen heeft alles gegeven en dat zag je terug in het spel. Met veel energie en passie gingen we de strijd aan en krijgen we de landskampioen aan het wankelen. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn. We hebben de afgelopen periode flinke stappen gezet en kijken met vertrouwen uit naar het restant van de competitie. We bedanken ons publiek voor de fantastische support, hun steun heeft zeker bijgedragen aan deze goede prestatie.’

Op zondag 19 januari speelt Apollo 8 opnieuw tegen Sliedrecht Sport, dit keer in de reguliere competitie. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Reacties “Dames 1 dichtbij bekerfinale, 2-3 nederlaag tegen Sliedrecht Sport