post

Dames 1 boekt vierde overwinning op rij

Dames 1 speelde op donderdag 12 januari de wedstrijd tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en boekte de vierde overwinning op rij. In Borne was het in vier sets te sterk voor Zwolle.

Na de overwinning op Draisma Dynamo speelde Apollo 8 de topper tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. De nummer vier en vijf van de ranglijst staan dicht bij elkaar op de ranglijst en dat was te zien in de opening van de wedstrijd. Beide teams deden weinig aan elkaar onder en de stand ging gelijk op. Vanaf de vijftien punten wist Apollo 8 uit te lopen. De bezoekers hadden veel moeite met de servedruk van de thuisploeg en deze trok de winst naar zich toe (25-20).

De tweede set gaf een ander beeld. Zwolle kwam goed uit de startblokken en liep snel uit. Nu was het Apollo 8 dat veel moeite had met de services van de tegenstander. Aan het einde van de set kwam Apollo 8 nog wat terug, maar de achterstand was te groot om nog enige rol van betekenis te spelen (19-25). In de derde set begon de thuisploeg sterk, maar wist Zwolle goed terug te komen (11-13), maar Apollo 8 zette aan en maakte vooral blokkerend het verschil. De winst ging in ruime cijfers (25-17) naar de Bornse dames.

Tekst gaat verder onder de foto.

Apollo 8 wou doordrukken en kwam in het begin van de vierde set op een ruime voorsprong (6-1). Die voorsprong werd uit handen gegeven, Zwolle kwam terug tot 10-10. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Beide teams kwamen op voorsprong, maar wisten niet door te drukken. Apollo 8 kreeg het eerste setpoint (en daarmee matchpoint) maar wist dat niet te benutten. Ook Zwolle kreeg een setpunt op 24-25, maar ook de bezoekers wisten het beslissende punt niet te verzilveren. Het was de thuisploeg die op 27-26 toe wist toe te slaan en de vierde overwinning op rij pakte (28-26). Door de 3-1 overwinning stijgt Apollo 8 naar de derde plek op de ranglijst waarmee plaatsing voor de kampioenspoule steeds dichterbij komt.

Hard werken

‘We begonnen scherp aan de wedstrijd, voerden onze taken uit en ons plan liep goed. De tweede set zette Zwolle ons onder druk waardoor onze foutlast hoger was. In set 3 en 4 hebben we de draad weer op kunnen pakken en met hard werken de wedstrijd binnengesleept als team’, reageert speelster Marije ten Brinke.

Belangrijke overwinning

‘We hebben een belangrijke overwinning geboekt tegen een directe concurrent. In een wedstrijd die in veel fases gelijk op ging trokken wij in de spannende vierde set aan het langste eind’, vertelt Bart Oosting na de wedstrijd.

Wedstrijd tegen Utrecht

Aankomende zaterdag komt Apollo 8 al weer in actie. De Bornse eredivisionist speelt de topper tegen koploper Utrecht. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.