post

Dames 1 blijft koploper, drie keer winst in één week

Na de thuisoverwinning op Regio Zwolle Volleybal zette Dames 1 de zegereeks voort. Op donderdag werd in Meijel gewonnen van Peelpush (0-3) en op zaterdag 23 oktober was Apollo 8 te sterk voor Draisma Dynamo uit Apeldoorn (3-0).

Midweekse overwinning

In de herfstvakantie moest Apollo 8 op donderdag 21 oktober een uitwedstrijd spelen tegen Peelpush in Meijel. De Bornse eredivisionist was duidelijk een maatje te groot en won eenvoudig in drie sets ( 20-25, 14-25, 9-25). ‘De servedruk was in de eerste set de sleutel tot succes’, licht trainer Bart Oosting toe. ‘In de tweede en derde set was het verschil tussen beide teams erg groot. De service en het goede blok stonden aan de basis van twee keer een ruime setwinst’.

Opnieuw winst

Slechts twee dagen later stond opnieuw een eredivisiewedstrijd op het programma. Dit keer kwam promovendus Draisma Dynamo op bezoek in Borne. Ook deze wedstrijd wist Apollo 8 winnend af te sluiten (25-14, 25-21, 25-17) en boekt hiermee de derde overwinning in een week. Door de zege blijft Apollo 8 ongeslagen in de competitie en voert hierdoor de ranglijst aan.

Vijfde overwinning

‘Op donderdag boekten we een mooie overwinning op Peelpush’, vertelt speelster Jette Kuipers. ‘We hielden de tegenstander goed onder druk en pakten veel punten mee in ons blok. Dat gold ook voor onze thuiswedstrijd tegen Dynamo. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Het spel in de tweede set was iets minder, maar dat zetten we in de derde set weer recht. Opnieuw drie punten en de vijfde overwinning op rij.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Derde zege

In een week drie overwinningen boeken is een mooie prestatie’, reageert trainer Thijs Oosting. ‘In deze wedstrijd wisten we maar liefst twaalf punten te scoren met ons blok. Serverend zetten we onze tegenstander goed onder druk. In de tweede set was ons spel wat minder, maar we weten het toch naar ons toe te trekken. In de derde set weet Dynamo nog even bij te blijven tot 11-10, maar daarna lopen we snel uit. Komend weekend zijn we vrij, het weekend erop spelen we de topper tegen Team22.’

Thuiswedstrijd

De wedstrijd tegen Team22 wordt op zondag 7 november gespeeld om 14.30 uur in sporthal De Veste in Borne. De wedstrijd is ook te bekijken via de livestream.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.