post

Dames 1 begint met winst in kampioenspoule

Op zaterdag 6 maart speelde Dames 1 de eerste wedstrijd in de kampioenspoule tegen Regio Zwolle Volleybal. De Bornse ploeg won met 3-0 en hield de punten daarmee in eigen huis.

Na het afronden van de reguliere competitie begon Apollo 8 afgelopen zaterdag de strijd om het kampioenspoule. Vanwege de ingekorte competitie van dit jaar bestaat de kampioenspoule uit vier teams. Die strijden om de bovenste twee plekken die toegang geven tot de play-off om het landskampioenschap. Deze wordt gespeeld in de vorm van een best-of-five serie.

Apollo 8, geëindigd als koploper in de reguliere competitie, trof in Regio Zwolle Volleybal een gemotiveerde tegenstander. Apollo 8 was eerder dit seizoen met 3-0 te sterk voor de Zwolse tegenstander, maar de bezoekers kwamen goed voor de dag. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en Zwolle leek in de eerste set op de winst af te gaan. De thuisploeg rechtte de rug en sloeg op de beslissende momenten toe: 27-25 winst. Zwolle gaf zich niet gewonnen en opnieuw pakte het een kleine voorsprong. Net als in de eerste set knokte Apollo 8 zich knap terug en kwam op 2-0 met 26-24. Het verzet van Zwolle was gebroken en Apollo 8 denderde door. De derde en beslissende set werd eenvoudig met 25-14 binnen gesleept. Met de 3-0 zege begint Apollo 8 voortvarend aan de kampioenspoule.

Tekst gaat door onder de foto.

Smaakt naar meer
‘In de eerste twee sets waren we aardig aan elkaar gewaagd. Door de goede service stonden we af en toe best onder druk. In beide sets hielden we ons hoofd koel en trokken de winst naar ons toe. In de laatste set ging onze servedruk omhoog en konden we de punten sneller afmaken. Een mooie eerste overwinning in de kampioenspoule. Dat smaakt zeker naar meer’, reageert een blije Tess de Vries.

Servedruk doorslaggevend
‘We hebben een 3-0 resultaat geboekt tegen een sterk spelend Zwolle’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Vooral in de eerste twee sets was het bij vlagen erg spannend. Gelukkig wisten we op de beslissende momenten de juiste dingen te doen. Heel mooi om te zien hoe de meiden de ervaring, opgedaan in de moeilijke wedstrijden tegen Eurosped, Sliedrecht Sport en FAST, om konden zetten in daden op het veld.’

Apollo 8 speelt op woensdag 10 maart om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De wedstrijd is per livestream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8.